U Vranju obeležen 31. maj – Svetski dan bez duvanskog dima

VRANJE

Centar za promociju zdravlja u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, Crvenim krstom i Kancelarijom za mlade, u ponedeljk, je u centru grada, 31. maj, obeležio podelom zdravstveno-edukativnog materijala i saveta za odvikavanje od pušenja građanima Vranja.

Ovogodišnji slogan akcije je “Donesi odluku, ostavi duvan”.

Dr Marija Nakić iz Centra za promociju zdravlja izjavila je da  ovogodišnji slogan naglašava značaj osnaživanja podrške svim korisnicima duvana, u njihovoj nameri da ostave cigarete.

Cilj akcije je da se skrene pažnja javnosti na zdravstvene i druge posledice upotrebe duvanskih proizvoda, ali i na činjenicu da je smanjenje upotrebe duvana jedna od najvažnijih preventivnih mera za očuvanje zdravlja svih nas, kaže dr Dragan Pešić iz Centra za prevenciju.

On je dodao da svaki pušač ima pravo da dobije informacije o štetnom uticaju duvanskih proizvoda izlaganjem duvanskom dimu, svaki pušač ima pravo da dobije podršku za odvikavanje od pušenja.

Vrata Centra za prevenciju su otvorena za sve građane tokom cele godine.

Građani  mogu da urade preventivne preglede i da dobiju savete kako za pravilnu ishranu, tako i za odvikavanje od pušenja, poručuju iz Centra za prevenciju u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare