U Vranju nastavljena imunizacija građana Severne Makedonije

VRANJE

Na revakcinaciju koja će biti obavljena danas stiglo je 260 građana ove susedne države. Većina će primiti vakcinu Sputnjik V.

Na glavnom vakcionom punktu, u nedelju, će biti organizovana vakcinacija prvom dozom vakcine Fajzer za 250 Makedonaca.

Ujedno se sprovodi i imunizacija građana Vranja, rekla je direktorka Zdravstvenog centra u ovom gradu dr  Ljiljana Antić.

“Hiljadu ljudi će danas na glavnom punktu u Sportskoj hali u Vranju primiti drugu dozu vakcine, među kojima je grupa građana iz Republike Severne Makedonije, naših građana koji se takođe revakcinišu i onih koji koji primaju prvu dozu Fajzer i kineske vakcine Sinofarm.

U nedelju će grupa od 250 građana Republike Severne Makedonije da primi prvu dozu vakcine što jasno ukazuje na to da je Zdravstveni centar Vranje na nalog iz Kabineta predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i uz jasne instrukcije Ministarstva zdravlja uspešno uradio imunizaciju 949 naših južnih suseda.

Više je nego jasno da nismo sami u borbi protiv kovida-19. 

Svi delimo istu sudbinu i svi moramo zajedno da pobedimo ovu pošast koja je paralisala planetu Zemlju. 

Ponosna sam što je Srbija na čelu sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem pokazala izvanrednu solidarnost i humanost sa svima u regionu i što zajedno vakcinacijom konačno pobeđujemo kovid-19”, rekla je dr Antić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare