U Vranju kontrola kafića zbog glasne muzike

VRANJE

Zbog prijava građana koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u noćnim časovima u narednom periodu biće češće akcije i kontrole buke u kafićima, kaže rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove u Vranju, Boban Antanasijević

„U okviru koordinisane akcije kontrole ugostiteljskih objekata u noćnim časovima, inspektori zaštite životne sredine i turistički inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja obavili su vanredan inspekcijski nadzor u pogledu poštovanja zakona i gradskih odluka u radu ugostiteljskih objekata u centru grada“ .

On dodaje da je predmet inspekcijskog nadzora inspektora za zaštitu životne sredine kontrola dužine izvođenja muzičkog programa, propisanog Odlukom o akustičkom zoniranju i merama za zaštitu od buke.

„Nadziranim subjektima kod kojih je uočeno izvođenje muzičkog programa nakon Odlukom dozvoljenog vremena, inspektor za zaštitu životne sredine je odmah izdao usmeni nalog da prekinu izvođenje muzičkog programa, a zbog učinjenog prekršaja  inspektor će izdati prekršajni nalog. Predmet nadzora turističkog inspektora je poštovanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Vranja“, kaže Antanasijević i dodaje da je inspektor kotrolisao da li je nadzirani subjekt propisno istakao radno vreme.

Ugostiteljskim objekima radno vreme je do ponoći radnim danima i nedeljom, u periodu od 15. juna do 15 septembra, petkom i subotom od 18 sati do 1 čas posle ponoći, u skladu sa pomenutom Odlukom. U istom periodu muzički program ugostiteljski objekti mogu emitovati radnim danom i nedeljom do 23 sata a u danima vikenda najduže do ponoći.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare