U Vranju iz budžeta 68 miliona dinara za životnu sredinu, pet miliona za verske zajednice

VRANJE

Na današnjoj sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog Rešenja o imenovanju Koordinacionog tela za sprovođenje Strategije unapređenja položaja mladih grada Vranja za period do 2025. godine.

Predložene mere su program stručne prakse za 36 lica u ovoj i 50 lica u narednoj godini. Zatim obuka na zahtev poslodavca, subvencije za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih za 2022. godinu. Reč je o 20 lica u ovoj i 25 u narednoj godini. Isti broj osoba je predviđen i kad se radi o samozapošljavanju. Za javne radove predviđeno je 27 lica u tekućoj i 30 lica u narednoj godini.

Gradski većnici su prihvatili i Predlog Odluke o rasporedu rada i radnom vremenu „Apotekarske ustanove Vranje“.

Na osnovu ove odluke, u Vranju će tokom prazničnih dana, biti dežurne dve apoteke. Izmena je uslovljena realnim  potrebama građana. 

Pored glavne apoteke koja je smeštena u donjem delu gradskog šetališta, koja u vreme prazničnih dana dežura 24 časa dnevno, dežurna će biti i apoteka u Donjem Vranju, na Partizanskom putu.

Njeno radno vreme u dane dežurstva će biti do 20 sati i 30 minuta, rekla je na konferenciji za novinare većnica Danijela Milosavljević.

Ove godine predviđen je i program korišćenja budžetskih sredstava za zaštitu životne sredine.

„Za njegovu realizaciju u budžetu grada Vranja za 2022. godinu planirana su sredstva od skoro 68 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena, delom iz gradskog budžeta i iz ostalih izvora finansiranja“, kaže Milosavljević.

Na sednici je usvojen i tekst Javnog konkursa za finansiranje crkava i verskih zajednica iz budžeta u iznosu od 5 miliona dinara.

Razmatran je i predlog rešenja o imenovanju Organizacionog odbora za održavanje manifestacije „Vranjska gradska  pesma“ koja je planirana za 20. februar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare