U Vranju devet novozaraženih, u Pčinjskom okrugu na virus pozitivno 12 osoba

VRANJE

U Zavod za javno zdravlje u Vranju stigli su rezultati testiranja briseva koji su, u četvrtak, poslati na analizu u Kovid laboratoriju u Nišu. Od 128 testiranih sa teritorije Pčinjskog okruga 12 osoba je pozitivno na koronavirus među.

Među novoinficiranim licima najviše je iz Vranja. Njih devetoro je pozitivno na kovid 19, dok su po jedno lice iz Bujanovca, Preševa i Bosilegrada.

Iako je to više od devet odsto u odnosu na broj testiranih u Zavodu za javno zdravlje u Vranju kažu da je to su najpovoljniji rezultat testiranja u poslednjih mesec i po dana.

Svako opuštanje može dovesti do ponovnog razbuktavanja epidemije. Zato stručnjaci apeluje da se obavezno nose zaštitne maske, često peru ruke i održava propisana fizička distanca.

U kovid bolnicama u Vranju od posledica zaražavanja koronavirusom trenutno se leči 66 pacijenata, od kojih je 28 pozitivno na virus.

Među hospitalizovanima nema dece.

Na kućno lečenje otpušteno je 11 pacijenata, dok je jedan pacijent transportovan u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

Trenutan broj slobodnih bolničkih postelja je 149, što je na nivou od prethodnog dana.

Broj pregleda opada tako da je, u četvtak, u Kovid ambulanti u Vranju bilo 95. I dalje je više onih koji dolaze na kontrolu i bilo ih je 72. Ostali su se javili zbog respiratornih tegoba sa simptomima koji su slični koronavirusu

Uzorkovana je krv kod 69 pacijenata i sačinjena su 54 rendgenska snimka pluća.

U ATD ambulanti urađeno je 50 brzih i 80 PCR testova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare