U Vranju danski „Kentaur“ otvorio proizvodni pogon

VRANJE

„U narednih nekoliko godina biće uposleno 350 ljudi, a činjenica da su na jugu Srbije danske kompanije zaposlile preko 3.000 radnika govori o jakoj povezanosti Srbije i Danske. Naša zemlja podržava Srbiju ka priduživanju Evropskoj uniji“, istakao je ambasador.  

Svečanosti je povodom otvaranja Fabrike za proizvodnju  profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti „Kentaur Balkans“ u Slobodnoj zoni u Vranju, u četvrtak,prisustvovao i ambasador Danske u Srbiji Anders Hogard, koji je rekao da je ovo veliki dan za sve. 

Vlasnik „Kentaur group“ Bernt Dalrekao je da su za investiranje izabrali Vranje prvenstveno zbog ljudi.  

„Planiramo da povećamo proizvodnju za 30 odsto, a prema radnicima ćemo biti posebno pažljivi“. 

On se zahvalio Razvojnoj agenciji Srbije i Gradu Vranju koji su pomogli da otvore fabriku, a posebno gradonačelniku koji im je pružio veliku podršku.

Otvaranje proizvodnog pogona kompanije „Kentaur“ u Srbiji, zajednički je uspeh svih aktera i rezultat proaktivne politike države, ambasade Danske i lokalne samouprave, rekao je na svečanosti gradonačelnik Slobodan Milenković.

„Zapošljavanje 150 ljudi u prvoj fazi, sa planom otvaranja još 200 radnih mesta u narednom periodu, je izuzetno značajno za Vranje. Rad vodećeg danskog proizvođača profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti, u okviru Slobodne zone Vranje, dodatno će afirmisati Industrijsku zonu kao generatora razvoja našeg grada. Istovremeno, prisustvo kompanije „Kentaur“ značajno je za ceo jug Srbije. Državni vrh, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, dosledno sprovodi politiku ravnomernog razvoja cele Srbije, uz podršku inostranih i domaćih investitora“, kazao je gradonačelnik.

Milenković je rekao i da je uz Koridor 10, fabrika „Kenataur Balkans“ nova veza Vranja sa svetom i da lokalna samouprava ostaje odgovorna i otvoren partner, koji pruža podršku u svim fazama investicionog ciklusa, svim investitorima.

Nakon presecanja vrpce, koje je bilo omogućeno svakom od pristutnih, gosti i novinari bili su u prilici da obiđu fabriku.

U pogonu je uloženo više od milion evra i radi se o nekadašnjoj zgradiovdašnje firme u stečaju „TD Ljubisavljević“. 

Ovo je prva značajna strana investicija koja je u Vranje došla od kako je Srpska napredna stranka ovde na vlasti.

Interesantno je i to da niko od vodećih naprednjaka iz Vranja nije bio prisutan na ovoj svečanosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare