U Vranju će biti rekonstruisan Gradski park za 134 miliona

VRANJE

Za rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju predviđeno je 134 miliona dinara. U prvoj fazi biće uloženo 43 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 30 miliona. Grad će učestvovati sa 13 miliona dinara.

Reč je o veoma značajnom projektu za grad, rekao je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta gradonačelnik Slobodan Milenković.

,,Gradske službe na vreme su pripremile svu potrebnu projektno-tehničku dokumenataciju, građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova. U te svrhe iz budžeta grada izdvojeno oko 2 miliona dinara. Zahvaljujući tome, kao i razgovorima koji su vođeni u prethodnom periodu sa ljudima iz ministarstva i potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem obezbeđena su ova važna sredstva za realizaciju projekta”, rekao je Milenković.

Rekonstrukcija Gradskog parka biće izvedena u fazama. U prvoj fazi predviđena je izgradnja vodovodne, fekalne i atmosferske mreže, izgradnja elektro i video intalacija, tehnička oprema fontane i izgradnja automatskih sistema zalivanja, kao i parterno i spoljno uređenje parka.

,,Gradski park je jedan od najstarijih parkova u Srbiji, zato je cilj da se očuva kako estetska, tako i ekološka vrednost. Imajući u vidu, da u gradu nema dovoljno uređenih prostora, projektom će se dobiti uređena celina, koja će dati poseban doprinos u pogledu unapređenja turističke ponude grada, ali će na taj način biti i obnovljena zelena oaza u srcu Vranja, na zadovoljstvo svih naših sugrađana”, kazao je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Никола Стојиљковић
Никола Стојиљковић
4 godine pre

НИКОЛА СТОЈИЉКОВИЋ :
24.04.2019. u 22:11
Још пре скоро једног века неки „интелигент“ је осмислио трасе парковских стаза у Врању, неке потпуно изван логике најкраће комуникације. Преко 60 година сопственим ногама заједно са многим грађанима дијагонално просецам најкраћу стазу кроз парк преко травњака и повремено блата.Крајње је време да се коначно услише грађани и ова стаза уреди !!!