U vranjskom Zdravstvenom centru veliko interesovanje za vakcinaciju

VRANJE

Od 8. januara kada je u Vranju počela imunizacije zdravstvenih radnika protiv korona virusa utrošeno  je 107 doza vakcina.

Zbog povećanog ineresovanja zdravstvenih radnika za imunizaciju u Vranju pored već unapred planiranih 105 doza trebovano je još Fajzerovih vakcina. Distribucija i planiranje imunizacije obavlja se u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Vranje, saopštili su iz Zdravstvenog centra.

Procenat zaražavanja korona virusom u Pčinjskom okrugu i dalje je 22 posto. Od 310 testiranih na kovid-19 je pozitivno 68 osoba.

U Vranju je i dalje najviše novozaraženih, pozitivno je 47 osoba, u Surdulici šest, Vladičinom Hanu i Bujanovcu po četiri, Preševu i Bosilegradu po dva i Trgovištu 3 lica.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, u utorak, je pregledano 166 pacijenata. Prvi put na pregledu je bilo 70 lica.

Uzorkovana je krv kod 96 pacijenata i sačinjeno je 88 RTG pluća. Od 77 urađenih antigenskih testova, 34 su bila pozitivna. Upala pluća je dijagnostikovana kod 33 pacijenta.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju zbog prijema novih pacijenata smanjuje se broj slobodnih kreveta. Trenutno je na raspolaganju 26 postelja za kovid pacijente.

Hospitalizovana su 134 pacijenta, od kojih je 111 pozitivno na kovid-19. Sa bronhopneumonijom su 123 pacijenta, na kiseončkoj potpori je  59 osoba.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare