U vranjskom porodilištu ostavljena beba

VRANJE-TRGOVIŠTE

Tridesetšestogodišnja porodilja iz okoline Trgovišta, koja kod kuće već ima šestoro dece, ostavila je tek rođenu bebu, saznaje JUGpress

Beba je rođena sa 2. 940 kilograma i dužinom od 49 centimetara.

Beba koja je dobila ime Marija jer je na svet došla na verski praznik Blaga Marija sada ima 16 dana.

Majka male Marije nakon porođaja, koji je prošao bez problema, izjasnila se da će bebu ostaviti u porodilištu i da je neće povesti sa sobom, kažu zaposleni na Odeljenja ginekologije Opšte bolnice u Vranju.

Osoblje je o tome obavestilo Centar za socijalni rad u Trgovištu koji će preuzeti brigu o smeštaju bebe nakon što ona bude napustila Dečiji blok porodilišta.  

„Ona je vitalna i stabilna beba i lepo napreduje. Svi je mnogo volimo“, kaže pedijatar neonatolog dr Dobrila Šošić.

Doktorka dodaje da je majka pre odlaska iz Porodilišta imala razgovor sa socijalnom službom u Trgovištu koja se redovno interesuju se o stanju deteta.

Ukoliko se roditelji predomisle, po zakonu, mogu da preuzmu bebu, koja će u Porodilištu u Vranju ostati mesec dana. Nakon tog perioda Centar je u obavezi da nađe rešenje za smeštaj male Marije. Ako do toga ne dođe beba će biti prebačena na Dečije odeljenje vranjske Opšte bolnice do konačnog rešenja i trajnog smeštaja.  

Mala Marija je postala mezimica osoblja Dečijeg boksa. Od nje se ne odvaja sestra Sonja Prijić. Brine o njoj sa mnogo topline i ljubavi.

Šta je navelo ovu majku da se odrekne tek rođenog deteta, to samo ona zna?

Pretpostavlja se da je reč o ekonomskim razlozima i nemogućnosti da se o joj jednom detetu brine ova poorodica.

Bez obzira šta je u pitanju ostaje nada da će se roditelji možda predomisliti i vratiti po bebu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare