U vranjskim školama primetan blagi porast zaraženih korona visrusom

VRANJE

„U školama na teritoriji Grada Vranja registruje se blagi porast broja učenika koji su zaraženi korona virusom u poređenju sa periodom od pre dve, tri nedelje, ali je situacija pod kontrolom. Zbog zaražavanja prosvetnih radnika dolazi do poteškoća u pronalasku zamena, ali za sada se uspeva u organizaciji i nastava se realizuje bez zastoja, izjavila je za medije zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ona je dodala da je pre nekoliko nedelja, kada je resorno mninistarstvo, uputilo učenike sedmog i osmog razreda na kombinovanu, a sredoškolce na onlajn nastavu, primetan bio broj pozitivnih učenika i bili smo iznenađeni efektom.

„Nakon te nedelje sredoškolci su vraćeni na kombinovani model nastave, a osnovci su nastavili da svakog dana idu u školu. Ako gledamo procentualno, u odnosu na ukupni broj učenika koji pohađaju nastavu, trenutno je zaraženo  od 1,5 do 2 odsto đaka, što je u skladu sa republičkim prosekom. Što se zaposlenih tiče, ista je situacija.  Zbog zaražavanja prosvetnih radnika dolazi do poteškoća u pronalasku zamena kada su predmetni nastavnici u pitanju, ali za sada se uspeva u organizaciji i nastava se realizuje bez zastoja“, kaže Jović.

Virus se uglavnom unosi u škole i zbog toga bi bilo dobro da se prosvetni radici vakcinišu u većoj meri.

Do sada je vakcinisano oko 50 posto prosvetnih radnika.

U svim školama maksimalno se poštuju epidemiološke mere i od toga se nije odustajalo nijednog trenutka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare