U Vranje stigao Eko „Karavan za klimu“

VRANJE

„Karavan za klimu“ naziv je izložbe koja je danas otvorena u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju. Izložbu je otvorila gradska većnica Zorica Jović koja je rekla da joj je drago što se ekološka svest probudila i što sve veći broj škola učestvuje u realizaciji brojnih eko projekata.

„Lokalna samouprava i rukovodstvo grada uvek su tu da podrže sve aktivnosti koje se tiču ne samo Eko škola, nego kompletnog obrazovanja i vaspitanja kako u osnovnim, tako i u srednjim i visokim školama u gradu“, naglasila je većnica.

Predsednica ambasadora održivog razvoja i životne sredine Aleksandra Mladenović se zahvalila se gradu i eko školama što su omogućili da se ovaj karavan zaustavi u Vranju.

Projekat „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“ ima za cilj da ukaže na probleme klimatskih promena, podigne svest o postojanju ovog globalnog problema i pokrene na aktivnosti građanstvo, privredu, javne ustanove i donosioce odluka.

Projekat se realizuje uz pomoć Ambasade Francuske u Beogradu.

Domaćin karavana za klimu je Francuski institut u našoj zemlji, dok su promoteri ambasadori održivog razvoja i životne sredine za Srbiju.

Izložbu u Vranju organizovala je OŠ „Bora Stanković“ u Tibuždu, koja je deo projekta „Eko škole Srbije“.

Izložba je namenjena deci i odraslima i biće otvorena do 28. decembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare