U vojnim bolnicama, osim hitnih, odložene sve operacije do 1. jula

NIŠ

   Prijem novih pacijenata čije zdravstveno stanje ne zahteva hitnu intervenciju odložen je u svim vojnozdravstvenim ustanovama. To važi za sledeće ustanove: Vojnomedicinska akademija, Vojna bolnica Niš, Vojna bolnica Novi Sad i Centar vojnomedicinskih ustanova.

                        “Sve operacije, pregledi, stomatološke intervencije i dijagnostičke procedure, osim u hitnim slučajevima, kao i u slučajevima započetog lečenja, odlažu se za period od 1. jula 2020, a o čemu će pacijenti biti naknadno obavešteni”, navodi se u saopštenju.

                            Zakazivanje pregleda u narednom vremenskom periodu biće regulisano isključivo prema hitnim medicinskim indikacijama, dodaje se u saopštenju.

                            Uprava za vojno zdravstvo donela je odluku o izdavanju recepata za šest meseci, a lekovi će moći da se podignu na mesečnom nivou.

                             Recepte, kao i lekove iz apoteka, za pacijente starije od 65 godina, pacijente koji boluju od težih hroničnih bolesti, kao i nepokretna lica, mogu podići lica koja na uvid donesu adekvatnu dokumentaciju vojnog osiguranika, ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, medicinsku dokumentaciju.

                           Produžen je i rok važenja konzilijarnih mišljenja izdatih u vojnozdravstvenim ustanovama sa dosadašnjih šest na 12 meseci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare