U Vlasotincu urućene boračke legitimacije, uskoro će i spomenice

VLASOTINCE
Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uručio je na svečan način 72 boračke legitimacije borcima i ratnim vojnim invalidima sa područja vlasotinačke opštine.
“Kada je bilo teško, vi ste se bez razmišljanja odazvali na poziv otadžbine, obukli uniformu i ne štedeći svoje živote ušli ste u borbu za odbranu slobode, ne da osvajate i porobljavate već da branite rodnu grudu. Time ste zaslužili čeono mesto u herojskoj istoriji Srba”, rekao je Antić obraćajući se borcima u Vlasotincu, a uz je podsetio na učešće Vlasotinčana u Balkanskim ratovima, bitkama na Bregalnici, Kumanovu, Velikom ratu, Drugom svetskom ratu, u ratovima devedesetih i NATO agresiji.
On je naglasio da je zahvaljujući državi, njenom rukovodstvu i resornom ministru Nikoli Selakoviću borac – branilac otadžbine u periodu 1990 – 1999. ponovo dobio važno mesto u savremenom društvu, kako mu pripada po Zakonu o pravima boraca iz 2020. godine, tako i po srpskom sistemu vrednosti i junačkoj tradiciji.

  • Ove boračke legitimacije vam omogućavaju određene popuste na robu i usluge. Spisak tih povlastica nalazi se na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a mi ćemo se kao lokalna samouprava potruditi da obezbedimo neke lokalne povlastice od sledeće godine – obećao je predsednik opštine Bratislav Petrović.
    Državni sekretar Dejan Antić je najavio da će biti proširena lista društveno odgovornih kompanija koje borcima omogućavaju povlastice. On je posebno naglasio da će ministar Nikola Selaković uskoro i u Vlasotincu uručiti boračke spomenice. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare