U Vlasotincu rezultate merenja kvaliteta vazduha postavljaju na sajt opštine sa mesec i po zakašnjenja

VLASOTINCE

Vlasotinčani informaciju o kvalitetu vazduha koji je meren na današnji dan mogu da saznaju tek posle 15. aprila.

Ovo je zaključak izveden iz saopštenja koje je zvanično poslato medijima iz kabineta predsednika ove opštine Bratislava Petrovića.

U tom saopštenju se navodi da će “Zavod za javno zdravlje izveštaje i ubuduće dostavljati do sredine meseca za prethodni mesec, a oni će se nakon toga naći na zvaničnoj internet stranici opštine Vlasotince” kao i da se januarski izveštaj o merenju kvaliteta vazduha nalazi na sajtu opštine a saopštenje je upućeno medijima 28. februara.

U njemu se navodi da je od 23 dana u januaru, koliko je Zavod za javno zdravlje Leskovac merio parametre zagađenja vazduha u Vlasotincu, kvalitet bio nezadovoljavajući sedam dana.

U saopštenju se precizira da je “dva dana kvalitet vazduha bio u kategoriji „zagađen“, dva dana u kategoriji „jako zagađen“ i tri dana u kategoriji „prihvatljiv“. Ostalih dana kvalitet vazduha bio je u kategorijama „dobar“ i „odličan“. Merene su vrednosti za čađ, azotne okside, PM i UTM čestice i sumpordioksid”.

“Mernu stanicu postavili smo početkom januara u centru Vlasotinca, na Valčićevoj palati i opština je potpisala ugovor sa Zavodom za javno zdravlje da u toku ove godine meri parametre kvaliteta vazduha kako bismo na kraju godine imali sliku o tome kakva je situacija i u kom pravcu treba da idu eventualne mere “, citira se , kako se navodi u saopštenju, “član” Opštinskog veća Žaklina Stefanović, zadužena za zaštitu životne sredine.

Vlasotinčani će , ako je suditi prema napisanom u ovom saopštenju, informaciju o merenju kvaliteta vazduha u svom mestu 1.marta saznati tek posle 15. aprila.

Ovo saopštenje je objavljeno i na zvaničnom sajtu opštine.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare