U Vlasotincu radno oko sportske hale

VLASOTINCE


Danas je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović sa svojim najbližim saradnicima obišao Sportsko rekrativni centar ,,Vlasina” gde je na licu mesta mogao da vidi sve ono što je do sada urađeno i što se trenutno radi na objektu Sportske hale, kao i na šetalištu pored reke Vlasine a o čemu je JUGpress već pisao .

Direktor Sportske hale Dejan Čikić je rekao da je u Sportsko-rekreativnom centru u toku realizacija dva veoma važna projekta, od kojih je, prvi, instalacija sistema grejanja i klimatizacije u samom objektu sportske hale, zajedno sa radovima na eksploataciji podzemnih voda za potrebe sistema. Dok se drugi projekat odnosi na radove na zastakljivanju lokala i uređenju trotoara ispred sportske hale.
Realizacija ,,Projekta instalacije toplotno-rashladne stanice” u objektu sportske hale u Vlasotincu trenutno je u toku iskop bunara za snabdevanje sistema grejanja podzemnom vodom, a vrednost radova je 1,9 miliona dinara.

“Potrebno je da se urade tri ,,izdašna” bunara i tri ,,upojna” bunara. Prilikom bušenja, voda je pronađena na dubini od 7 metara, ali je ispod stenovito tlo, tako da su potrebne specijalne burgije koje bi rešile problem bušenja stene. Očekujemo da ih izvođač radova nabavi ovih dana kako bi se nastavilo sa bušenjem, a u planu je da se izbuše još pet metara, kako bi bilo veće mogućnosti za prikupljanje vode i instaliranje pumpe, koja će potom vodu pumpati do sportske hale – objašnjava direktor Čikić, koji je prisutne podsetio da je urađeno zastakljivanje 14 lokala i postavljanje aluminijskih portala novembra prošle godine, a vrednost tih radova bila je 2,3 miliona dinara.

Inače, izuzetno je velika popunjenost termina u sportskoj hali, koju za treninge i utakmice koriste 14 sportskih ekipa i to potpuno besplatno. Slobodne termine koriste mnogobrojni rekreativci, tako da je celodnevna živost u sportskoj hali.

Predrag Mitković, pomoćnik predsednika opštine kazao je da je izvršeno osvetljenje led sijalicama poznato šetalište Vlasotinčana pored same reke, a i iz lokalne samouprave, apeluju na građane da svoju decu ne vode na dečje igralište u blizini autobuske stanice, zbog toga što nisu okončani određeni radovi u delu bezbednosti, a najavljeno je da će uskoro biti izgrađeno još jedno dečje igralište u neposrednoj blizini sportske hale, koje je donacija ,,Nivee” u iznosu od 3,5 milona dinara, dok će ostalih tri milona dinara ići na teret opštine Vlasotince.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x