U Vlasotincu: Pavlovdan, neradni dan za većnike?!

VLASOTINCE

Mnogo je, u poslednje vreme, (ne)opravdanih primedbi građana na rad pojedinaca i pojedinih službi u opštini Vlasotince. Mnogo je i (ne)opravdanih zahteva i želja pojedinaca, i naravno, da svi ne mogu da budu zadovoljni, jer prohtevi i zahtevi pojedinaca su, ponekad, i (ne)realni i (ne)utemeljeni u propisima  i zakonskim okvirima.
U svakom slučaju obaveza je opštinskih službenika da rade u korist i za potrebe građana, jer oni su tamo, upravo, zbog građana i građanstva.
Kako oni svoj posao obavljaju, to bi morali da znaju njihove starešine iz opštinskih uprava, ili već neko drugi koji je zadužen za određene sektore i službe.
Opštinsko veće je glavni generator i operativno telo u jednoj opštinskoj upravi, koje mora biti uvek i u svakom trenutku na usluzi građanima.
E, da li je to tako u vlasotinačkoj loklanoj samoupravi mogli smo da vidimo i uverimo se danas.
Mesto događanja: Prostorije Opštinskog veća opštine Vlasotince


Vreme: 11,30 časova
Datum: 13.jul 2018.godine – Verski praznik: PAVLOVDAN
Dokaz: Fotografije sa praznim prostorijama gde su radna mesta članovima Opštinskog veća
Petak je pijačni dan u Vlasotincu i mnogi građani taj dan koriste kako bi pojedine poslove, a vezani su za rad opštinskih službi, obavili upravo tada i tog dana, jer mnogi od njih dolaze iz planinskog dela, kada imaju i organizovan prevoz.
Ako su hteli da se obrate za pomoć ili nešto drugo većnicima, ovog Pavlovdanskog dana, 13.jula 2018.godine sigurno nisu mogli, jer niko od većnika nije bio na svom radnom mestu.
Prava slika i prilika odnosa prema poslu i odnosu prema građanima opštine Vlasotince, što mnogi iz grada na reci Vlasini već duže vreme s pravom ističu, stavljajući primedbi na rad opštinskih službi.
Da se ne ogrešimo, sezona je godišnjih odmora, verovatno ima i opravdanja za neke, ali, da nema nikog u špicu radnog vremena, za tako nešto nema opravdanja.
Iako nije crveno slovo u verskom kalendaru, u mnogim krajevima se ovaj praznik poštuje kao Pavlovdan i ne radi se ništa u polju, a takođe, domaćice se uzdržavaju od kućnih poslova kao što su pranje, čišćenje veša itd.
Ništa od ovog napred nema u opisu rada opštinskih većnika, da bi se sakrili iza verskih zakona. Niti oni rade poljske poslove, a još manje domaćice da čiste i peru veš. Domaćica u opštinskom veću nema, ali zato ima pet većnika na stalnom radu, dok preostalih četvorica nemaju taj status. Ukupno 9 (devet) većnika.
Pitali smo vredne žetaoce, koji muku muče da skinu ovogodišnju letinu, da im nisu možda došli u posetu. Nisu, rekoše, oni, možda i ne znaju da se žetveni radovi obavljaju u julskim danima.
Ako se u narednom periodu budu, kao danas, na Pavlovdanu ponašali opštinski većnici, skrećemo pažnju građanima da obavezno, sledeći put, pogledaju verski kalendar kada budu morali da idu do kancelarije opštinskih većnika, jer ih mogu ,,sačekati” prazne prostorije.
Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marko
Marko
5 godine pre

Slika nije od danas. Tepisi odnosno staze sa slike se ne nalaze u opstinskom vecu vec neko vreme. Ovo je slikano za neki vikend.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
5 godine pre
Odgovori  Marko

Marko, ti ili im prodajes tepihe ili i sam radis(bolje reci nista ne radis) u ovom opstinskom vecu u Vlasotincu.
Ah , da.
Najverovatnije komentarises za sendvic i nadas se radnom mestu. Ziv bio brate. Samo napred i zelim ti puno uspeha.
Koristim priliku da kazem i onu staru narodnu. Vucicu Seceru 🙂