U Vlasotincu održano takmičenje ,, Plazma sportske igre mladih”

VLASOTINCE

U organizaciji Sportskog saveza opštine Vlasotince i uz zdušnu podršku lokalne samouprave u petak poslednjeg radnog dana u ovoj nedelji na terenu legendarne fudbalske ,,Rosulje” u Vlasotincu održana je prava sportska svetkovina sporta i to po treći put za redom za učenike osnovnih i srednjih škola, pod nazivom ,, Plazma sportske igre mladih” i uz učešće preko 450 takmičara u više sportskih disciplina. 

– Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim našim prostorima. Osnovni cilj ove sportske svetkovine je promocija zdravog načina života i stvaranja i širenja novih prijateljstava. Plamen prijateljstva zapalili su uspešni vlasotinački sportisti Una Gligorijević i Petar Mitić – inforisao nas  je Dalibor Momčilović, koordinator igara za opštinu Vlasotince. 

Takmičenje je otvorio pomoćnik predsednika opštine Vlasotince,  Dušan Palašević, zatim su se prisutnima obratili i Dalibor Momčilović koordinator igara za opštinu Vlasotince i Slobodan Popović iz Organizacionog odbora igara, koji su biranim rečima i toplom dobrodošlicom poželeli svim učesnicima uspešne nastupe i sa poznatom krilaticom osnivača modernih Olimpijskih igara, Pjer De Kubertena da je ,,važno učestvovati, nije važno pobediti”. Na otvarawu ove manifestacije prisutni su bili i član Opštinskog veća zadužen za sport Dragiša Miljković kao i predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince  Saša Đokić.

 Na takmičenju su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije vlasotinačke opštine:

 OŠ 8.oktobar Vlasotince i OŠ Siniša Janić iz Vlasotinca, OŠ Braća Milenković iz Šišave,  OŠ Vuk Karadžić iz Tegošnice, OŠ Karađođorđe Petrović iz Kruševice i OŠ Sveti Sava iz Gložana, kao i veliki broj predškolaca PU Milke Dimanić (Kolibri).

Plasman na regionalno takmičenje u Boru 13. juna obezbedili su sve prvoplasirane ekipe iz ekipnih sportova kao i po troje najbržih u svim grupama u trci na 60 metara (ukupno  70 osnovaca) :

– U malom fudbalu (2013.godište i mlađi) najbolja je bila ekipa,, Albatrosi”, 

– U Coca cola kupu kod dečaka (2008.godište i mlađi) najbolja je bila ekipa “8.oktobar A” , 

-Kod devojčica (2008.godište i mlađe) pobedila je ekipa  “Lavice A”. 

– U igri između dve vatre (2015 i mlađi) plasman na regionalno takmičenje je obezbedila ekipa,, Avanturistička ekipa ” iz OŠ Braća Milenković. 

-U starijoj grupi igre između dve vatre na regionalno takmičenje ide ekipa  ,, Vulkani ” iz OŠ Siniše Janić. . 

– U nadmetanju uličnog basketa (2009 i mlađi) kod devojčica u Boru ide ekipa “Jagodice bobice”.

– Kod muškaraca u uličnom basketu je najbolja bila ekipa OŠ “8. oktobar “.

-Plasman na Regionalnom takmičenju u Boru što se tiče trke na 60 metara u grupi 2013.godište i mlađe kod devojčica obezbedile su: 

1.Dunja Stojiljković(OŠ Braća Milenković ), 

2.Dunja Milenković (OŠ 8.oktobar ), 

3.Neda Ilić (OŠ 8.oktobar). 

Kod dečaka (2013. godište) 13.juna  za Bor idu:

1.Lazar Adamović (OŠ 8.oktobar), 

2.Veljko Savić (8.oktobar), 

 3.Petar Nikolić (OŠ Siniša Janić).

Devojčice 2015.godište i mlađe koje su se plasirale na regionalnom takmičenju su:

1. Dunja Đorđević (OŠ 8.oktobar ),

2.Hana Ranđelović (OŠ 8.oktobar), 

3.Nevena Stanković(OŠ Siniše Janić).

Najbrži dečaci 2015.godište i mlađi koji idu dalje su:

1.Salvador Milenković (OŠ Siniše Janića), 

2.Bogdan Radovanović (OŠ Siniše Janić), 

3.Vuk Stanković (OŠ Siniše Janić).

Što se tiče šaha 2009.godište i mlađi najbolji su bili Đorđe ProkopovićI i Mihailo Lazarevićkod dečaka, a kod devojčica Iva Perišić I Nikolina Nikolić.

U mlađoj grupi godišta 2013. I mlađi najbolji su bili Dušan Trajković i Matija Đorđević kod dečaka, a kod devojčica Ivana Živković.

– Zahvaljujemo se našoj lokalnoj samoupravi na svesrdnoj podršci kao i  SRC Vlasina , FK Vlasini ali i našim prijateljima iz tima Plazma Sportske igre mladih   koji su nam omogućili pravi sportski spektakl i dobru zabavu i druženje jer IGRE SU ZAKON – istakao je prvi čovek vlasotinačkog Sportskog saveza, koji je u skoroj prošlosti bio istaknuti sportista sa golmanskim dresom na leđima u fudbalskoj Vlasini.

Organizatori ove portske manifestacije bili su prilično darežljivi pa su svi pobednici su dobili na poklon majice i medalje i obezbedili učešće na Regionalnom takmičenju, a drugoplasirane i treće plasirane ekipe i pojedinci dobili su medalje. 

– Ove igre postaju već tradicionalne u  našoj opštini i nadamo se da ćemo se družiti i u narednim godinama, a najboljima sa današnjeg takmičenja želimo puno sreće na Regionalnom takmičenju i plasman na državnom prvenstvu koje će se održati na Zlatiboru jula meseca, a posle toga je moguće da naši mladi sugrađani provedu i nedelju dana u Splitu na Međunarodnom takmičenju – upoznao nas je, dalibor Momčilović, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Vlasotince. o mogućim daljim takmičenjima koja slede, po planu i programu  viših sportskih instanci sportske Srbije. (kraj)VS-LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare