U Vlasotincu održan Uskršnji bazar

smart

VLASOTINCE


Lepa tradicija održavanja Uskršnjeg bazara, koju neguje Turistička organizacija opštine Vlasotince,
održana je i ovog četvrtka, pre najradosnijeg dana, pravoslavnog Uskrsa. Na platou ispred zgrade opštine uistinu bilo je kao na pravom vašaru.

Učenici od prvog do četvrtog razreda iz OŠ ,,Siniša Janić” sa svojim učiteljima i učiteljicama, velikom broju građana prodavali su svoje rukotvorine. A sav prihod biće uplaćen u humanitarne svrhe i to onima kojim je pomoć najpotrebnija.  

smart


” Ajde dedo brkni se u džep i kupi nešto što smo izložili – obrati se jednog trenutka Lazar Jovanović, učenik četvrtog razreda svom dedi koji je, takođe, došao na vašar.
I kupi deda, ali nije se dugo kupljena  roba zadržala u dedinim rukama. Prisvojio je unuk Laza. Kome će deda ako ne svom unuku.
“Naši učenici su veoma revnosni kada je bilo koja akcija humanitarnog karaktera u pitanju”, reče nam učiteljica Bilja Bosić, koja se, sa svojim kolegama i đacima, nalazila iza prodajnog pulta.
Šarolikost i veliki izbor ponuđene robe kod mnogih znatiželjnika izazavao je posebno intersovanje i mnogo toga se našlo u njihovim rukama kao kupljena roba.
” Ova sva naša deca su velika dragocenost. Prosto sam fascinirana onim što sam videla na stolovima od ponuđene robe. A, tek njihova ljupkost u ponudi svojih proizvoda prosto je plenila sva srca svih onih nas koji smo pristigli na ovom Uskršnjem bazaru”, sa posebnim oduševljenjem iskazala je svoje pozitivne impresije Dušica Jović, koja se, baš, dobro iskazala kao kupac na ovom bazaru.  
U potpunosti bila je i zadovoljna direktorka Turističke organizacije opštine Vlasotince, Nataša Đokić Živković.

smart


” Ovaj ovogodišnji Uskršnji bazar zajedno sa učenicima podržao je i Centar za decu i omladinu, kao i udruženje građana ,,Osmeh”i svi oni zajedno su prodavali svoje umotvorine kako bi sva prikupljena sredstva dali u humanitarne svrhe. Kompletan ovaj događaj podržala je i Turistička organizacija opštine Vlasotince. Planiramo da zajedno sa svim školama i ustanovama na teritoriji opštine Vlasotince ,,Uskršnji vašar” od sledeće godine uvrstimo u svoj redovan program rada”, rekla nam je danas direktorka Nataša Đokić Živković uz najavu da se sa bazarskim aktivnostima nastavlja i sutra, u petak, kada će se na istom mestu na platou ispred zgrade opštine sa svojim štandovima pojaviti i učenici iz OŠ ,,Vožd Karađorđe” iz Kruševice i udruženje ,,Bezbedno dete”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare