U Vlasotincu održan ,,Stop seminar” za sudije zone ,,JUG”

VLASOTINCE

U okviru svojih redovnih aktivnosti sudije koje dele fudbalsku pravdu na terenima zone ,,Jug” imali su na stadionu ,,Rosulja” vlasotinačkog zonaša Vlasine fitnes proveru, ili kako je to formulisano fudbalskim rečnikom ,,Stop seminar”. Prvenstvena sezona u zoni ,,Jug” prešle je u drugoj polovini prvenstva, i uveliko se zahuktava, i naredne utakmice doneće mnogo neizvesnosti.

U želji da se proveri fizička sprema sudija, i da se u isto vreme ukaže na propuste u dosadašnjem deljenju fudbalske pravde, rukovodstvo sudijske organizacije FSRIS u susretu sa 23 sudija, koji su se pojavili na seminar, u otvorenom i konstruktivnom razgovoru podsetilo je sudije da moraju biti najbolji, kao što su to bili prošle godine u FSRIS.
Rukovodstvo seminara činili su Ninoslav Spasić, komesar za suđenje u zoni ,,Jug”, Igor Kocić, Bojan Jovanović i Oliver Petrović.


“Prošle godine naše sudije bile su najbolje. Od vas očekujem da taj uspeh ponovite i ove godine. Dosadašnji deo prvenstvene sezone ide svojim tokom, i za sada bez problema, mada ima nekih manjih zamerki na vaš rad od strane pojedinih klubova. Do sada sam bio lično prisutan na osam utakmica sve u želji, da se na licu mesta uverim u vaš rad na samom terenu. Upozoravam vas da na vreme šaljete svoje izveštaje, ukoliko to ne budete činili, ne preostaje mi ništa drugo no da vas kaznom sankcionišem, što bih najmanje želeo. Ukoliko neko smatra da je manje bio delegiran, ili ima nekih primedbi, moj telefon koji imate, stoji vam na raspolaganju 24 sati, i možete me pozvati, kad poželite, da u neposrednom razgovoru razjasnimo bilo koju nedoumicu. Želim da vas posebno podsetim i upozorim, da morate više i puno raditi na sebi, morate biti u stalnom trenažnom procesu, jer samo fizički spreman sudija može biti blizu mestu događaja i tada može, jedino, biti siguran u ispravnost odluke koju bude doneo. I još nešto, pojedinci moraju da povedu računa, pored redovnih treninga i na samu ishranu koju unose u svoj organizam, i tom delu neću o imenima, znaju oni na koje se sve odnosi. Svi oni koji su u mentor planu vrlo brzo osetiće i videti svu draž sudijskog poziva, a oni koji trenutno nisu neka se potrude da stignu tamo. Ušli smo u drugi deo jesenje prvenstvene sezone, biće puno iskušenja, na vama je da posao obavite ove jeseni kako treba i na najbolji način, a onda, sledi još teži zadatak u prolećnom delu prvenstva. Iskreno se nadam da ste vi spremni da teret svih tih obaveza iznesete na pravi način i tom smislu ja vam želim puno sreće i uspeha u vašem radu – poručio je sudijama u velikoj sali opštine Vlasotince, Ninoslav Spasić, komesar za suđenje u zoni ,,Jug”, da podsetimo, doskorašnji uspešni sudija Super lige Srbije iz Surdulice.
Sa zastavicom u ruci i u ulozi pomoćnog sudija Oliver Petrović već godinama veoma uspešno obavlja svoj zadatak na superligaškim terenima Srbije, ovog puta sa osmatračnice, napravljene za televizijske snimatelje, na stadionu Vlasine pratio je rad svojih mlađih kolega, i iskoristio je priliku da im skrene pažnju, da oni koji su trenutno van mentor programa mogu stići tamo ukoliko dobro rade.
– Bez obzira, za sada, što svi niste u mentor programu, to ne znači da vas neko ne prati, jer postoji mogućnost ako dobro radite svoj posao vrlo lako, onaj ko vas je gledao, može vas predložiti kao dobar potencijal da postanete deo mentor programa – skrenuo je pažnju na tu mogućnost Oliver Petrović.


Bojan Jovanović, na pravi način pomoću video bima i u neposrednoj komunikaciji sa sudijama objašnjavao je prikazane situacije iz same igre na terenu a tiču se ofsajda, zatim donošenju odluka prilikom učinjenih prekršaja za kazneni udarac, kao i izricanje disciplinskih mera akterima igre na terenu, a posebno je napomenuo:
” Ako neko sada nije u mentor programu, to ne znači da ne bude sledeći put. Niko ne sme da potcenjuje fudbal, jer on zna žestoko da uzvrati”,  rekao je sudijama Bojan Jovanović.
Od 23 sudije koji su pristupili seminaru, četvorica sudija nisu iskazali najbolju fizičku pripremljenost, ali zato je nekoliko njih pokzalo zavidnu fizičku spremnost, rekao nam je Igor Kocić, koji je bio zadužen za proveru fizičke spremnosti sudija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare