U Vlasotincu obeležen Nacionalni dan pešačenja

VLASOTINCE


Povodom obeležavanja Nacionalnog dana pešačenja 23. septembra a u susret Svetskom danu pešačenja, proteklog vikenda Ekološko društvo „Eko Vlasina“ iz Vlasotinca organizovalo je manifestaciju pod nazivom „Lekovito bilje u službi zdravlja“. Pored članova Udruženja učestvovali su učenici osnovnih škola „Siniša Janić“ i „8. Oktobar“ predvođeni svojim nastavnicama biologije Marinom Nešić i Marijom Pešić, kao i osnovci iz škola u Gadžinom Hanu i Surdulice. Manifestacija je realizovana u vlasotinačkom selu Crna Bara, u dvorištu škole koja se od nedavno renovira.
Učesnici manifestacije bili su u prilici da se upoznaju sa kratkom istorijom sela za šta se pobrinuo profesor istorije u penziji i kustos Zavičajnog muzeja Novica Tričković. Mali kurs o planinarstvu kao sportu, neophodnoj opremi održala je već iskusni planinar Dragana Dimitrijević, koja je osvojila mnoge planinske vrhove kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Pored šetnje netaknutom prirodom i održanih predavanja za učenike organizator je pripremio niz aktivnosti. Najinteresantiji deo je bio nadvlačenje konopca, trka u džakovima, i bacanje kamena s ramena. Najbolji učenici obradovani su prigodnim nagradama, a druženje i igra potrajala je do večernjih sati.

“Cilj akcije je bio da se deca vrate prirodi, makar da jedan dan ostave i zaborave mobilne telefone i društvene mreže, video igrice i slično. Istovremeno smo i u selu u kome uglavnom žive stari ljudi omogućili da čuju dečiju graju, ciku, viku, smeh, radost. Akcijom smo postigli planirano, vratili osmehe na licima starih, deci omogućili da pojedine domaće životinje vide prvi put. Posebno hvala i udruženjima iz Vlasotinca, Gadžinog Hana i Surdulice koja su nam se pridružila” “, rekla je Snežana Đorđević, predsednica Ekološkog društva „Eko Vlasina“. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare