U Vlasotincu i dalje bez vode, reka oštetila i put prema Svođu

VLASOTINCE

Zbog oštećnja više od 150 metara cevovoda i potkopane brane na vodozahvatu Vlasotinčani će i u naredin danima biti bez vode a direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić je najavio da će biti povećan broj cisterni za vodosnabdevanje.

On je rekao i da će se koristii  alternativno brana na Rastavnici ali da će za raščišćavanje terena i izvođenje radova biti potrebno još nekoliko dana.

Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bratislav Petrović je rekao da je već stigla cisterna iz Soko Banje, da je u funkciji cisterna preduzeća HSV sa pijaćom vodom a da danas iz Vranja stiže cisterna za pranje ulica.

Sve informacije vezane za snabdevanje vodom za piće iz cisterni i njihov raspored kretanja  građani mogu da dobiju na broj telefon 063/1060153, kontakt osoba je Boban Stamenković.

Na sastanku predstavnika lokalne samouprave,  članova Štaba za vanredne situacije i preduzeća koja rade na održavanju puteva i vodotokova, sa direktorom JP Srbijavode Goranom Puzovićem, koji je održan juče , dogovoreno je da se najpre izvrši sanacija i spajanje cevovoda, da se potkopana brana na vodozahvatu hitno sanira i da se pripremi projekat njene potpune sanacije. 

Voda je oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe pa je dogovoreno da se , koliko je to moguće, sanira trenutno stanje, a da se podele zadaci između preduzeća Srbijavoda i Puteva Srbije u  narednim aktivnostima koje porazumevaju da se reka udalji od puta i da se pripremi novo tehničko rešenje da bi se zaštiti put.  

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vlada
Vlada
3 godine pre

Direktor zvonko il nek kaže jasno i glasno biće voda,danas,sutra,za mesec,dva ili dobija svo posuđe vlasotinačko a može i vlasotinčanke pa nek se on raspravlja sa žene da mi muški ne trpimo porodično nasilje.srećom nismo japanci jer bi u ovom slučaju on morao da izvrši onaj japanski običaj a ovako pobuđen moralnim načelima “verovatno”će da da ostavku možda već danas.i nemoj juče je bilo za danas a danas za nekoliko dana jer je u vlasotince najskuplja voda u Srbiji

na sta smo spali
na sta smo spali
3 godine pre
Odgovori  Vlada

Pozeljni su direktori a la Dzone. Sto gori, to duze opstaje. Najgori direktori su trajali najduze, istorijski posmatrano. Isto vazi i za politicare. Ti ispod proseka ljudi ne ugrozavaju nikog svojim ,,sposobnostima i intelektom” pa ih stalno kritikuju i iz sazaljenja otavljaju jos jedan i jedan i jedan mandat. I tako sve do njihove nicim zasluzene ogromne pemzije sa M. Kako drugacije objasniti ovaj fenomen. Ne valja, a traje. Cim vredi, promeni ga. Verovatno su od najgorih direktora gori samo politicari koji uzivaju da kinje takve direktore. Kad se grbav na coravog sili, e tako izgleda cela Srbija. Silna iznutra, za sazaljenje od spolja.