U Vlasotincu bez vode, planinska sela bez struje

VLASOTINCE

Građani I članovi Štaba za vanredne situacije, sa policijskim I vatrogasnim ekipama,  dežurali su noćas na mnogim lokacijama u Vlasotincu jer su obilne padavine dovele do plavljenja dvorišta I kuća u nižim delovima opštine, saopšteno je iz te opštine. Prekinuto je vodosnabdevanje, a većina brdsko-planinskog dela opštine je bez struje, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Trenutno je kritično između dva mosta, u delu ulice Nikole Tesle, kao I u romskom naselju u ulici Marka Crnog, gde su stigla tri kamiona peska, a meštani I radnici “Komunalca” tovare džakove I postavljaju ih na rizična mesta.

Reka Vlasina se nije izlila iz korita, ali se izliva preko šahti jer potiskuje atmosfersku vodu, odnosno ne može da je primi.

Vodostaj reke je noćas u ponoć bio 129 cm a jutros u 8 sati 309 cm.

Nekoliko sati kasnije zabeležen je blagi pad pa vodostaj trenutno iznosi 296 cm, pokazuju podaci RHMZ.

Vode nema od jutros,  jer fabrika ne može da je  preradi zbog mutnoće reke Vlasine I celog njenog sliva, kažu u lokalnoj samoupravi.

JKP Vodovod obaveštava korisnike da se očekuje da prekid traje celog dana, a I kada voda dođe, kažu, može da se koristi samo kao tehnička  dok ZZJZ Leskovac ne izda zvaničnu potvrdu o njenoj higijenskoj ispravnosti.

Do tada snabdevanje vodom vršiće se iz cisterni.

Sva planinska sela su bez struje, kažu u EPS_u.

Deo Vlasotinca pored nekadašnje fabrike “Besko” je takođe bez struje. Isključeni su I stubovi javne rasvete koji su pod vodom.

Magistralni put Leskovac – Vlasotince je na dva mesta jutros bio teško prohodan, kod Stajkovca I Konopnice, gde je policija regulisala kretanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare