U Vlasotincu 197 poljoprivrednika dobilo ugovore o subvencionisanju

VLASOTINCE

U sali Kulturnog centra u Vlasotincu potpisani su ugovori o dodeljenim novčanim sredstvima, za 197 poljoprivrednika koji su svoj paraf na ugovor stavili zajedno sa predsednikom vlasotinačke opštine Bratislavom Petrovićem.

  • Na konkurs za dodelu subvencija za podsticaje u poljoprivredi u oblasti voćarstva i vinogradarstva, za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u ovoj godini podnete su bile 224 prijave. Od toga 197 je ispravno, 27 nisu ispunile uslove. Za ove namene iz budžeta opštine Vlaotince izdvojeno je blizu 7,5 miliona dinara – rekao je Nebojša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.
  • Srećan sam što smo u prilici da ove godine podelimo dvostruko veći iznos od onog koji smo prošle godine dali putem subvencija. Pored 5,1 milion dinara koliko je predviđeno konkursom, opština je izdvojila dodatna sredstva, kako bi podržalasve one koji su imali urednu dokumentaciju, tako da je iznos subvencija oko 7,5 miliona dinara. Polovinu teritoriju naše opštine čine poljoprivredno zemljište, to je jedan od naših najvažnijih reusrsa i zato smo se opredelili da izdvojimo dodatna sredstva – u kratkom obraćanju poljoprivrednicima rekao je predsednik Petrović i poželeo svim poljoprivrednicima srećnu i berićetnu Novu 2023.godinu.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare