U Urgentnom centru spomen- ploča dr Miodragu Laziću

NIŠ

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu profesor dr Zoran Perišić podržao je  inicijativu građana i Zorana Bajića da Urgentni centar  dobije ime po čuvenom srpskom ratnom hirurgu, a na dan njegove smrti, 14.aprila,  biće postavljena i spomen- ploča  dr Miodragu Laziću.

                        “Znao sam za inicijativu da Urgentni centar ponese ime hirurga doktora Lazića i mislim da je to potpuno opravdano. Postoje formalin razlozi zašto univerzitetski klinički centri ne mogu nositi ime po nekom koliko god da je taj zaslužan za njegov rad. Očekujem da ćemo na dan godišnjice smrti dr Miodraga Lazića, 14.aprila, otkriti spomen-ploču u Urgentnom centru”, kazao je profesor dr Zoran Perišić.

                  Dr Miodrag Lazić, preminuo je prošle godine od posledica koronavirusa u 64. godini života. Bio je direktor Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu. Dr Lazić bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini  od 1991. i 1992. godine i Republici Srpskoj  od1992. do 1996. godine. Vreme koje je proveo na ratištu opisao je u sutobigrafskom delu “Dnevnik ratnog hirurga”. Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save. Vladika niški Arsenije doktora Lazića je posthumno oslikovao najznačajnijim odlikovanjem Eparhije niške, ordenom Svetog Romana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare