U TUREKOVCU UREĐEN TRG

LESKOVAC

 

Prostor u centru Turekovca, koji je donedavno bio neugledan i neuređen, pretvoren je u lepo trg, za odmor i uživanje meštana. Na ovom mestu postavljene su betonske ploče, ivičnjaci i klupe, a ceo prostor oplemenjen je zelenilom i lišćem.

U sve ovo, grad Leskovac, preko Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER), koja je uradila projekat, uložio je 2,4 miliona dinara. Izvođač radova bila je firma „Sistem ES-EN-EL Graditelj“ Leskovac.

Uređena je i lokalna mesna zajednica, u koju decenijama unazad nije ulagano.

U ovoj mesnoj zajednici asfaltirana je deonica puta Turekovac – Gornje Stopanje u dužini od 600 metara, za šta je izdvojeno 6,4 miliona dinara. Uređeno je i dva kilometra atarskih puteva, sprovedena kanalizaciona mreža u dužini od tri kilometra, očišćena je velika divlja deponija. U školi „Đura Jakšić“ pre dve godine uvedeno je parno grejanje, a nedavno je preko ALER-a zamenjen i deo stolarije.

“Imamo još planova za Turekovac. Želimo da u skorije vreme asfaltiramo i ovu ulicu koja prolazi korz centar sela i napravimo adekvatno autobusko stajalište, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović prilikom obilaska Turekovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare