U TOKU RADOVI NA UREĐENJU TRGA U TUREKOVCU

LESKOVAC

 

U centru Turekovca se preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER)  izvode radovi na uređenju trga, u vrednosti od 2,4 miliona dinara. Radovi su počeli 26. februara, a rok za završetak je mesec dana. Izvođač je Sitem SNL Graditelj iz Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca i direktor ALER-a obišli su radove u Turekovcu i Goran Cvetanović je ovom prilikom rekao da se lokalna samouprava trudi da unapredi uslove života u gradskim, ali i seoskim sredinama.

-U Turekovcu smo uradili neke značajne projekte. Počeli smo izgradnju kanalizacione mreže, postavili smo cevi u dužini od tri kilometra, asfaltiran je put ukupne dužine 600 metara, uredili smo atarski put u dužini od 1.800 metara. Deponija kod mosta, koja je predstavljala veliko ruglo za ovo mesto, je očišćena. Preko ALER-a smo zamenili deo dotrajale stolarije u OŠ „Đura Jakšić“, a pre dve godine ova škola dobila je i parno grejanje, rekao je Cvetanović.

U narednih 30 dana u sklopu uređenja trga biće postavljene betonske ploče, ivičnjaci, klupe, zasađeno nisko rastinje i ukrasno cveće.

Direktor ALER-a Bojan Tojaga je rekao da će pored već izvedenih radova u narednom periodu biti urađena i termička izolacija i fasada škole. Ostalo je da se asfaltira površina koja služi kao okretnica autobusima, što se očekuje da će biti urađeno u toku ove ili naredne godine, u sklopu asfatliranja cele ulice. U toku ove godine biće završena fasada Doma kulture sa spoljne strane i uređen krov, naglasio je Tojaga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare