U toku pripreme za izradu Nacrta Odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu 

VRANJE

Odeljenje za budžet i finansije grada Vranja, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, izradilo je Uputstvo za pripremu Nacrta Odluke o budžetu grada za 2023. godinu. 

Uputstvo sadrži osnovne ekonomske pretpostavke, smernice i parametere na osnovu kojih se izrađuje Predlog finansijskog plana za 2023. godinu i naredne dve fiskalne godine.  

Direktni korisnici budžeta su odgovorni da uputstvo sa odgovarajućim obrascima dostave indirektnim korisnicima budžeta u svojoj nadležnosti.  

Predlog finansijskog plana za budžetsku i naredne dve godine treba dostaviti na propisanim obrascima koji su dostupni na Gradskom sajtu www.vranje.org.rs, u delu Budžet 2023. i u Odeljenju za budžet i finansije.  

Predlog se dostavlja u pisanom obliku, potpisan od strane direktora i overen pečatom. Mora sadržati pisano obrazloženje za svaku vrstu rashoda sa navedenom pravnom osnovom i izvorom finansiranja, kao i ciljeve i indikatore za svaku  programsku aktivnost i projekat. 

U skladu sa budžetskim kalendarom, rok za dostavu predloga finansijskih planova je 1. septembar 2022. godine. 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za budžet i finansije, na telefon 017/402309 ili mejl analitikabudzeta@vranje.org.rs

Svi korisnici budžetskih sredstava budžeta Grada Vranja u obavezi su da Izveštaj o učinku programa ostvarenih u toku prvih šest meseci tekuće godine dostave na obrascu koji se nalazi na sajtu grada, Odeljenju za budžet i finansije do 1. septembra, zajedno sa Predlogom finansijskog plana za 2023. godinu. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare