U toku letnji prelazni rok : GLUŠAC BEZ POSLA

LESKOVAC

Posle nedavno završene fudbalske sezone u kojima je bilo radosti, kod pojedinih klubova zbog ostvarenih ciljeva, a i nezadovoljstva zbog loših rezultata, usledila je kratka pauza i odmor za fudbalere. Već sa prvih julskih dana mnogi klubovi krenuli su sa pripremama za novu fudbalsku sezonu.
U međuvremenu došlo je određenih promena na srpkoligaškom ,,Istoku”. Odlukom nadležnih organa FSS i FSRIS, Srpska liga ,,Istok” je proširena za dva kluba, i od jeseni brojaće 18 klubova. Ova odluka o proširenju lige dovela je do toga da Moravac Orion, ostane i dalje srpskoligaš, kao i Jablanica iz Medveđe da se i dalje nadmeće sa ekipama iz zone ,,Jug”.
Takođe, je doneta odluka da se formiraju četiri zone na teritoriji Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Pored postojećih zona ,,Jug”, ,,Zapad” i ,,Istok”, biće formirana i zona ,,Centar”. Ovo se čini, kako navode iz FSRIS, da se zone učine praktičnijim, kao i da se smanje troškovi putovanja. U takmičarskom delu zone će imati po 14 ili 16 klubova.
U toku je Letnji prelazni rok za fudbalere, a počeo je 18.avgusta i trajaće sve do 31. avgusta. Fudbalski klubovi i sami fudbaleri u ovom trenutku još biraju pojačanja, mada će prvenstvena sezona početi za mesec dana, i svako odugovlačenje od strane igrača u izboru sredine u kojoj će igrati, samo njima šteti. Želja svakog trenera je da ima na raspolaganju sve igrače od početka priprema kako bi se ekipa uigravala za prvenstvo.
Sami igrači vrlo često za promenu sredine odlučuju se neposredno pred početak prvenstvene sezone, tako da za sada za Milovana Glušca, generalnog sekretara GFS Leskovca nema posla kada su u pitanju registracije igrača za nove klubove.
– Prelazni rok za fudbalere počeo je 18.juna i trajaće sve do poslednjeg dana avgusta. Nema nekih bitnih promena u propisima kada je u pitanju prelazni rok. A, i sami fudbaleri su dobro izučili propise, jer neki od njih stalno menjaju klupske sredine. Za sada je mirno, jedino je prošle nedelje Moravac Orion dobio trojicu novajlija, a ima najava još od nekih klubova da će svoje redove osvežiti novim igračima – informiše nas generalni sekretar GFS Leskovac, Milovan Glušac o dešavanjima koja su vezana za ovaj Letnji prelazni rok za fudbalere.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare