U toku izrada novog Zakona o pijacama

LESKOVAC

U JP „Pijaca“ održan je sastanak na kojem je bilo reči o poslovanju ovog preduzeća u našem gradu u prisustvu gradonačelnika Gorana Cvetanovića, direktorom ovog preduzeća Ivanom Milovcem i predstavnicima Udruženja pijaca Srbije održao sastanak.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da direktor Milovac radi i da je stanje u preduzeću bolje, iako ne idealno, a da je gradu cilj da se javna preduzeća stave na stabilne noge.

Direktor ove institucije Ivan Milovac je naglasio da su doprinos u stabilizaciji preduzeća, pored osoba koje rade u menadžmentu ovog preduzeća, dali i gradonačelnik Cvetanović i predsednik skupštine Aleksandar Đurović, te ocenio da je situacija znatno bolja nego što je bila pre dve godine kada je preuzeo rukovođenje „Pijacom“.

Predrag Jeremić, izvršni direktor gradskih pijaca Grada Beograda najavio je izradu novog Zakona o pijacama.

„Ovaj sastanak treba da bude kreativan i konstruktivan sa predstavnicima i iz drugih gradova Srbije i nije nam bilo teško da se nađemo i rešimo neke nedorečene probleme. Udruženje „Pijaca Srbije“ izrađuje novi zakon o pijacama koji će biti prilagodljiv i manjim pijacama i onim većim stukturalnim. Ovde je najvažnije da svako iznese svoje mišljenje i svoje zapažanje, da spoznamo naše i vaše probleme. U taj zakon bi trebalo implementirati sve što bi zadovoljilo i naše i vaše potrebe.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
4 godine pre

U Leskovcu su sa pijaca proterani seljaci, a njihove proizvode preprodaju preprodavci. Ova vlast je donela nekakav zakon da seljaci moraju da placaju osiguranje sezonskim radnicima, a preprodavce niko ne dira. Oni odredjuju cenu po kojoj ce kupiti od seljaka, a i prodajnu cenu za kupce. Mnogo vise zaradjuju od seljaka, a drzavi ne placaju poreze.
Inace, stocna pijaca je pomerena iz grada, a sada je doslo do toga da je nepotrebna, jer se kupcima ne isplati da odlaze, recimo za jedno prase, jagnje, jare, nekoliko kilometara van grada, a i nemaju uslugu klanja. Zato je stala prodaja navedene stoke, a ista se kupuje po mesarama, verovatno iz uvoza, pa lokalni seljaci obustavljaju proizvodnju i ostaju bez posla.
I onda dodje neki ministar da propagira selo, zadruge, natalitet, ostanak na selu, pa i povratak, ali sve vise mladih trazi spas od ovakve politike u odlasku iz ove zemlje. I, gde je tu logika? Ima li pilota u avionu?