U toku izgradnja vodovodne mreže Sejanica – Kovačeva Bara

LESKOVAC

U toku su radovi na izgradnji dela vodovodne mreže od Sejanice do Kovačeve Bare, u dužini od 2.300 metara. Ugovorena je i izgradnja dve crpne stanice i rezervoara. Rok za završetak ovih radova je 90 dana. Vrednost ugovora je skoro 12 miliona dinara, investitor je „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac, a izvođač „Eurokop“ Vinarce i MPP „Jedinstvo“ Sevojno.

Novoprojektovani sistem vodosnabdevanja naselja Sejanica će biti priključen na postojeći dovod južno od sela Dadince. Na glavnom cevovodu su predviđene buster stanice i rezervoar.

-Ovim radovima nastavili smo naše zalaganje da vodosnabdevanje Grdelice i okoline bude redovno i bez problema. U toku prošle godine završeni su radovi na izgradnji vodovodne mreže sa rezervoarom i crpnom stanicom u naselju Vučinci čija je ukupna vrednost bila 3,2 miliona dinara. U 2014. godini izdvojeno je i 9,5 miliona dinara za izgradnju vodovoda u Dedinoj Bari. I ono što je veoma važno, u prošloj godini završena je i drugu fazu radova na rekonstrukciji postrojenja za preradu vode u Gradištu. Za realizaciju dve faze izdvojeno je preko 14 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao radove u Sejanici.

Meštani Sejanice pitkom vodom sada se snabdevaju iz cisterni javno komunalnog preduzeća „Grdelica“. Samo u toku prošle godine za oko 190 cisterni iz gradske kase izdvojeno je 740 hiljada dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare