U subotu ponovo protesti “Leskovac protiv nasilja”

LESKOVAC

Parlametnarne opozicione stranke koja tehnički podržava građanske proteste „Srbija protiv nsilja“ na konferenciji za medije najavila je novo protestno okupljanje za subotu u 18 časova na platou ispred Narodnog muzeja. Kretanje protestne šetnje se neće mnogo razlikovati od prvog skupa, a na kraju šetnje okupljenima će se obratiti student Lazar Gocić.

„Građani već dva meseca izlaze na ulice sa zahtevima na koje vlst ostaje gluva“ rekao je Dragan Stošić, predsednik GrO Narodne stranke. One se zahvalio svim sugrađanima koji su prošle subote izašli i podržali proteste, te izrazio nadu da će taj broj biti u subotu još veći.

Narodni poslanik i odbronik Grupe građana „Za Leskovac ZAJEDNO“ Nebojša Cakić kaže da je očigledno protest „Srbija protiv nasilja“ dobija sve veće i šire dimenzije, tada će ovog vikenda biti 29 gradova u kojima će se protesti održavati.

„BIo sam predstavnik moje poslaničke grupe na sastanku opozicije i mogu prenesem da postoji odlučnost parlamentarne opozicije da se protesti nastave tokom celog leta, barem u onom delu u kome mi učestvujemo, a to je sazivanje i davanje tehničkih mogućnosti da građani izraze nezadovoljstvo. Znači, bez obzira na odmore, školske i studentske raspuste, protesti će se održavati. Protesti su ozbiljno uzdrmali vladajuću koaliciju, a tome svedoči i da se pojačava govor nasilja i mržnje u skupštini. To je samo odbrambeni mehanizam, jer istraživanja pokazuju da su oni svakog dana sve slabiji i slabiji. Tako je bilo i u Leskovcu, nakon uspešnih protesta od prošle subote, usledila je sednica Skupštine Grada Leskovca gde smo bili svedoci jednog nasilničnog i prostačkog ponašanja gradonačelnika koji je očigledno uplašen za ono što sledi, a to je da ova vlast sigurno pada na narednim izborima. U Beogradu je na protestima 80% ljdi koji imaju do 40 godina, a to su ljudi koji nikada neće glasati za ovu vlast.“

Građanima na odzivu na protest se zahvalila i Bojana Stefanović, predsednica Pokreta Srbija centar, koja je pojasnila da su se stranke organizaciono vođstvo odlučile na poziv građana.

„Oslušnuli smo šta građani žele, oni su pokazali odlučnost i inicijativu, a mi smo ti da budemo uz njih i podržimo ono što oni žele.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare