U Studentskom domu u Nišu mesta za 943 adademca

    NIŠ

     Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za prijem studenata u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za akademsku 2022/2023.godinu. Rok za prijavu na Konkurs u Studentskom centru Niš za studente prve godine je od 1. do 15.septembra. Studenti svih ostalih godina se prijavljuju od 16.septembra do 1. novembra zbog ispitnih rokova koji se tada završavaju. Studenti fakulteta Univerziteta u Nišu konkurisaće za jedno od 943 mesta koliko ih je četiri paviljona Studentskom centra u Nišu, a radi se o paviljonima kod Medicinskog, Prvanog i Ekonomskog fakulteta kao i paviljona kod Tehničkih fakulteta na Gradskom polju.

    Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Republici Srbiji imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u određenu godinu na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

  U Studentskom domu, odnosno paviljonima, sobe su uglavnom dvokrevetne sa kupatilima i telefonom. U svim paviljonima, studentima je dostupan besplatan internet u svakoj sobi 24 sata dnevno, po čemu su studentski domovi u Nišu jedinstveni u Srbiji. Ova mreža je deo akademske mreže, u čijoj su izradi učestvovali i sami studenti stanari.

   Studentski centar Niš pruža savremene usluge ishrane studentima u linijskim restoranima koji se nalaze u sastavu paviljona. Svi restorani opremljeni su po najvišim standardima. Svakodnevno je na jelovniku 5 do 6 menija od kojih je jedan  prilagođen standardu posne ishrane. Svi restorani su opremljeni  led displejima na kojima se nalazi kompletan jelovnik sa nutritivnim vrednostima i upozorenjima na postojanje alergena u hrani.

  Hrana se priprema u Centralnoj kuhinji i distribuira do restorana vozilima Studentskog centra, a ceo postupak je u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti.

   U okviru Studentskog centra Niš posluje klub studenata „House caffe” koji se nalazi u sklopu studentskog doma i restorana kod Medicinskog fakulteta.    

   Sportska fitnes sala nalazi se u suterenu studentskog restorana na Gradskom polju. Površina teretane sa kardio programom iznosi oko 300 kvadratnih metara i omogućava istovremeno i nesmetano vežbanje 50 članova. Teretana poseduje i prostrane svlačionice sa garderoberima i tuš kabinama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare