U sredu ulične trke u Leskovcu

LESKOVAC

U organizaciji grada Leskovca, atletskog kluba „Dubočica“, Saveza za školski sport i Saveza za rekreativni sport republike Srbije u sredu 10.10.2018. godine biće organizovane atletske trke ulicama grada.

Učestvovaće deca predškolskog uzrasta, đaci osnovnih škola, kao i juniori i seniori.

Pored trka, biće održano i takmičenje u brzom hodanju za pionire i pionirke.

Organizatori očekuju da se nadmaši brojak od prošlogodišnjih 500 učesnika, koliko ih je učestvovalo prošle godine. Promoter mitinga je Vladimir Savanović, učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016.

„Ovo je jedna lepa stvar i veoma važna promocija zdravog života. Nama nije cilj da odredimo koje je dete najbrže ili najveći potencijal za sprint ili duge pruge, to će uraditi neki drugi. Mi smo ovde da pre svega skrenemo pažnju koliko je trćanje ili brzo hodanje važno za našu omladinu kao što Svetska zdravstvena organizacija godinama preporučuje. Poslednja istraživanja ukazuju da u Srbiji omladina generalno malo vežba i da je potrebno da deca tokom dana imaju minimum jedan sat fizičkih aktivnosti da bi se pravilno razvijala i rasla. Kao neko ko je bivši olimpijac, neko ko je pripadao vrhunskom sportu, želim da ukažem i na taj rekreativni aspekt sporta, jer je on najzdraviji. I vrhunski sport može da donese neke kobne posledice po zdravlje čoveka, a da je važno da što više dece, omladine i seniora dođe i učestvuje u ovoj reviji zdravog života.“

Ova manifestacija se održava u sklopu obeležavanja dana Grada Leskovca i trčaće se Bulevarom Oslobođenja, u delu ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ratko
Ratko
5 godine pre

Kako se vrše prijave za decu? Da li mora preko klubova i škola ili može sa roditeljima na licu mesta?