U Službi hitne pomoći u Vranju dve osobe pozitivne na korona virus

VRANJE

Epidemiolog dr Slađan Stanković u Zavodu za javno zdravlje u Vranju izjavio je za JUGpress da su dve medicinske sestre koje rade u Službi hitne pomoći u Vranju pozitivne na korona virus.

On je dodao da je u Vranju od početka pandemije inficirano sedamnaest medicinskih radnika. Među njima ima izlečenih. Smrtnih ishoda nije bilo kada je u pitanju medicinsko osoblje.

Svi oni koji su imali blizak kontakt  sa zaraženim sestrama će biti testirani i izolovani, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje, dr Svetlana Stojanović.

“Medicinske sestre su izolovane u bolničkim uslovima, smeštene su u covid bolnicu u Vranju. U zavisnosti od njihovih kontakata biće izolovani svi za koje se utvrdi da je to neophodno, kako ne bismo imali širenje infekcije”, ističe dr Stojanović.

“U zavisnosti od procene epidemiologa, postoji mogućnost da i cela služba bude testirana. Radi se na prikupljanju kontakata i sigurno će biti testirani svi oni koji su bili u bliskom kontaktu sa njima i biće izolovani”, ističe direktorka.

Zvanični podaci sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs pokazuju da  je u Vranju trenutno zaraženo 70 osoba, što je 0,81 odsto ukupnog broja obolelih u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare