U sklopu OŠ “Njegoš” otvoren vrtić

NIŠ  

                               U sklopu osnovne škole „Njegoš“ u Nišu otvoren je vrtić. Za mališane je obezbeđen poseban deo zgrade koji je adaptiran i prilogođen njihovim potrebama. Otvaranju je prisustvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i direktorka JP ustanove „Pčelica“ Svetlana Mitić. Direktor OŠ “Njegoš” Bojan Kostić je najavio mogućnost otvaranja još jedne prostorije koja je bila namenjena mališanima.

                                 “Najviše me je obradovao podatak da je na listi čekanja za vrtić u Nišu 420 dece. S obzirom na to da je pre 11 meseci bilo 1300 dece, znači da smo u međuvremenu uradili dobar posao za mlade roditelje. Pčelica je  drugačijom organizacijom uspela da smanji listu čekanja, a upravo otvaranjem ova dva nova vrtića  lista se  još skraćuje”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                Ona je podsetila da će u gradu uskoro biti otvorena još dva nova vrtića, ali je najavila i početak izgradnje novog na Panteleju u blizini Somborskog bulevara.

                                “Trenutno se radi na izgradnji  dva  nova vrtića, u Brzom Brodu i Novom Selu, ali je jako važno i to da se koriste kapaciteti već postojećih škola ako nam je demografska slika takva kakva jeste.Manji broj dece u školama i višak prostora iskoristili smo da otvorimo vrtiće i omogućimo roditeljima ovu vrstu usluge”, kazala je Sotirovski.

                               Prema rečima direktora OŠ “Njegoš” Bojana Krstića vrtić je u ovoj školi otvoren na zahtev roditelja iz ovog dela grada i Pantelejske opštine. U tome im je pomogao Grad Niš.

Bojan Krstić

                                “Od septembra očekujemo da vrtić  u našoj školi pohađa od 20 do 25 mališana. Tokom obilaska novootvorenih prostorija razgovarali smo sa gradonačelnicom Niša da otvorimo još jednu prostoriju  u sklopu dela zgrade gde se nalazi vrtić jer za to postoji mogućnost.Tako bi u vrtiću koji se nalazi u sklopu naše škole bilo i do 50 mališana, a to bi puno značilo roditeljima koji rade”, kazao je Krstić.

                              Vrtić je u OŠ “Njegoš” u potpuno izdvojenom delu zgrade, ima svoju kuhinju, svoju trpezariju,svoj poseban mokri čvor iprostoriju gde se nalazi trijažna sestra. Grupa je sada mešovita iu vrtiću su deca od 3 do 5 godina.

                           Lista čekanja za vrtiće u Nišu ozbiljno se smanjuje  a tome  najviše doprinose otvaranja novih prostora za smeštaj mališana.

                           “Ovo je istorijski dan za PU “Pčelica” a na ovaj način, otvaranjem novih vrtića deci dajemo mogućnost da dobiju pravo vaspitanje i  obrazovanje u predškolskom uzrastu. Na ovaj način se smanjuje i lista čekanja  koja je u ovom trenutku 420 mališana. U OŠ “Njegoš” će biti više od 25 dece. U ovoj školi će biti otvorena još jedna radna soba ukoliko bude bilo  potrebe za tim. Sa decom rade vaspitačice JPU “Pčelica”, tu su i dve vaspitačice, trijažna sestra, servirka i spremačica, sve ono što je potrebno za rad jednog vrtića”, zaključila je Svetlana Mitić, direktorka PU “Pčelica”.                   

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare