U sistem odvoza smeća uvode se još četiri sela

NIŠ

     Na teritoriji grada Niša ima 403 podzemna kontejnera na 163 lokacija. U planu je da naredne godine bude postavljeno zajedno u saradnji sa gradskim opštinama još 20 novih. Postavljanje podzemnih kontejnera je i jedan od zahteva građana Niša koji smatraju da im je na ovaj način olakšano odlaganje smeća i da trenutno na nekim lokacijama u gradu nema dovoljno kontejnera. Osim toga, postavljanje podzemnih kontejnera u dobroj meri utiče i na higijenu u gradu jer je onemogućeno da građani pored njih ostavljaju otpad što je, inače, česta pojava kada su u pitanju klasični kontejneri. Na ovaj način se čuva i okolina u stambenim naseljima.

     Prema rečima direktor JKP „Mediana“ Ivana Mihajlovića u ovom preduzeću se uveliko radi i na  uvođenju sela u sistem odvoza smeća. To je, takođe, zajtev meštana sela a benefit je smenjen broj deponija koje radnici JKP „Meiana“ redovno moraju da čiste.

     „Što se tiče uvođenja seoskih podrušja u sistem redovnog odvoza smeća ostalo je još četiri sela da se uvedu. To je jedan značajan vid prevencija stvaranja divljih deponija jer se uvodi redovan odvoz smeća i na rurarnom području.Od meštana sela u kojima će biti organizovan radovan odvoz smeća da otpad ne odlažu na mestima gde to nije predviđeno, odnosno da ne stvaraju bove divlje deponije“, kaže Ivan Mihajlović.

     Iz ovog preduzeća još jednom opominju građane da je odlaganje otpada pored kontejnera nelegalno.

    „Podsećamo sve nesavesne građane koji pored brojnih apela i mogućnosti BESPLATNOG odlaganja svih vrsta otpada i dalje budu odlagali otpad suprotno propisima rizikuju da budu prekršajno kažnjeni“, kažu u JKP „Mediana“.

    Iz JKP,,Mediana“ dodaju da ukoliko imaju građani kabasti otpad, stari namestaj, električni otpad, staklo ili plastiku da to mogu da odvezu u Reciklažno dvoriste svakog dana od 8 do 20 časova. Na taj način sprečava se nastanak divljih deponija, a otpad se na adekvatan način odlaže i reciklira. Reciklažno dvorište nalazi se na Gabrovačkom putu, preko puta PMF-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare