U šetnji protiv “Parade ponosa” u Leskovcu pedesetak osoba

LESKOVAC

Grupa od pedesetak građana okupilo se u protestnoj šetnji u Leskovcu da bi izrazili protest zbog organizovanja „Parade ponosa“. tridesetk njih je šetnju započelo kod Hrama svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica a na čelu kolone je bio sveštenik.

Šetnja se završila na Gradskom trgu, gde im se obratio Hadži Goran Đorić, ocenivši da su okupljeni „Hristova vojska i spas Srbije”.

“Ako dozvolimo „Paradu ponosa“ ima li smisla nakon toga Srbiju zvati nebeskom? Ponovo su crni oblaci nad Srbijom, koju napadaju iz više pravaca, preko „Parade srama“, preko Kosova, preko zahteva da uvedemo sankcije bratskoj Rusiji… Ali, ako smo složni i Bog je uz nas, ko može protiv nas? Pobedićemo i vaskrsnuti Srbiju, jer branimo osnovne Hristove vrednosti, čast, porodicu, decu, sveto Kosovo. Zato ćemo i biti u Beogradu 28. avgusta u 18 časova,“ rekao je on.

Jedan od onih koji su šetali je i Bratislav Ćosić . On kaže da je došao da da podršku organizatorima protesta protiv „Parade ponosa“, najavljene za septembar mesec u Beogradu.

„Nadam se da je ovo samo početak neke šire organizacije koja bi uključila sve veći broj učesnika u svim gradovima Srbije. Mi moramo da pokažemo naše tradicionalne vrednosti, da smo pravoslavni hrišćani, da vekovima negujemo porodične vrednosti i to moramo da zadržimo. Inače, lično sam protiv Prajda koji bi sada trebao da poprimi i neke veće razmere. Nemam ništa protiv te grupacije ljudi, ali smatram da to polako prelazi u teror manjine nad većinom,“ smatra Ćosić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare