U prvih 6 meseci  Prekršani sud u Nišu postupao u oko 14.000 predmeta

NIŠ

 U prvih 6 meseci ove godine Prekršani sud u Nišu postupao je u oko 14.000 predmeta. Doneto je 5.000 osuđujućih presuda u najvećem broju slučajeva u pitanju su bile novčane kazne u iznosu do 150.000 dinara. Najviše je bilo saobraćajnih prekršaja.

Skoro 80 posto svih predmeta bili su iz ove oblasti. Od novčanih kazni naplaćeno je oko 130 miliona dinara.

         “Interesantno je reći da su u prvih šest meseci ove godine najčešće izricane novčane kazne zbog nasilničke vožnje. To je nekako prisutno u našem gradu. Radi se, uglavnom, o upravljanju motornim vozilom pod dejstvom alkohola sa većom količinom od 2 promila i o prekoračenju dozvoljene brzine kretanja za 90 odnosno 100 kilometara na sat van naselja”, kaže Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

           Izrečeno je i 34 novčanih kazni zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takvih presuda ranije nije bilo.

            “Trenutno Prekršajni sud postupa u oko 14.000 predmeta. Za prvih šest meseci je doneto oko 5.000 osuđujućih presuda. Uglavnom se radi o novčanim kaznama koja se kreću za fizička lica do 150.000 dinara a u manjem broju slučajeva izricane su i kazne zatvora koje se za fizička lica, za prekršaje, kreću do 60 dana zatvira”, kazao je Mišel Marković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare