U Prokuplju o merama za smanjenje rizika od poplava

PROKUPLJE

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić održao je danas u Prokuplju sastanak sa komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga, na kojem su razmatrane mere koje treba preduzeti u narednom periodu kako bi se smanjili rizici i šteta od eventualnih poplava i drugih vanrednih situacija.

Državni sekretar Jocić, na sastanku kome su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije i Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i predstavnici lokalne samouprave, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova sistematično pristupa rešavanju svih problema, što se moglo videti u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, sve radnje i aktivnosti Ministarstva usmerene su ka podizanju nivoa bezbednosti i sigurnosti građana, od borbe protiv organizovanog kriminala, u kojoj je država pokazala odlučnost hapšenjem pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičene za teška krivična dela, do preventivnih aktivnosti koje treba preduzeti kako bi se sprečile posledice elementarnih nepogoda, koje mogu naneti štetu imovini naših građana, ali i biti pogubne po ljudske živote.

„U cilju podizanja nivoa bezbednosti, na inicijativu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, održaćemo sastanke u svim okruzima u Srbiji, kako bismo definisali sve krizne tačke i predložili mere koje treba preduzeti kako bi se sprečila i smanjila šteta prouzrokovana elementarnim nepogodama“, rekao je državni sekretar.

Jocić je naglasio da ovaj posao može biti dobro obavljen samo uz čvrstu saradnju svih, Republičkog i lokalnih štabova za vanredne situacije, ali i svih drugih državnih institucija, koje u svojoj nadležnosti imaju reagovanje i preduzimanje preventivnih mera za sprečavanje posledica elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da su ovakvi sastanci od velikog značaja, jer poplave nisu zaobišle opštine Topličkog okruga ni ove godine, kao ni prethodnih.

Prvi sastanak sa komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije održan je u Pčinjskom upravnom okrugu, a u narednom periodu sastanci, koji imaju za cilj konkretno i odlučno rešavanje uočenih problema vezanih za elementarne nepogode sa jasno definisanim rokovima, biće održani u Jablaničkom i Zlatiborskom upravnom okrugu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare