U projekat „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ uključeni i gimnazijalci iz Vranja

VRANJE

U Velikoj Plani je, 13. i 14. novembra, održan seminar na temu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ u organizaciji Udruženja građana „Svet reči“ iz ovog grada, uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Emilija Stojmenović i Vanja Trajković, učenice Gimnazije „Bora Stanković“ i njihov mentor na ovom projektu profesorka Nela Dimitrijević predstavljale su Vranje. Seminar je okupio 30 učenika i profesora iz 10 gradova Srbije koji će narednih šest meseci u svojim opštinama i gradovima nastaviti aktivnosti.

„Oduševila me za početak sama priča Jelene Zlatkov, koja je nosilac projekta i stručnost, elokventnost i fleksibilnost našeg edukatora, Miloša Antića. On je umeo da na veoma interesantne načine, kroz praktične i svakodnevne primere približi samu temu, kao i da nam razjasni brojne nedoumice. Sa seminara sam otišla s pozitivnim utiscima i voljom da novostečeno znanje i informacije prenesem svojim vršnjacima, kaže Vanja Trajković.

„Većina nas se prvi put susrela sa ovim pojmom ili je imala nekog uvida, ali pogrešnog. Poenta je da prvo mi  naučimo i upoznamo se sa pojmom korupcije kako bismo kasnije to mogli da prenesemo našim vršnjacima. Zadatak je bio izuzetno zahtevan, ali mislim da je uspešno savladan. Učesnici su bili izuzetno aktivni, uključeni, otvoreni za komentare, sugestije, spremni da prihvate nova mišljenja i usvoje nova znanja, dok je naš edukator u potpunosti posvećeno, profesionalno, a opet sa velikim prijateljskim pristupom ostvarivao kontakt sa nama i držao pažnju svojim metodom rada, potpuno se prilagođavajući nama. Efektnim primerima koji su nam, verujem, najviše pomogli u razjašnjavanju nepoznatih termina, doprineo je aktivnosti i zanimljivosti same obuke“, utisci su Emilije  Stojmenović.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Nela Dimitrijević pomoći će im da u Vranju održe 10 radionica na temu korupcije, obeleže 9. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, sprovedu likovni i literarni konkurs.

Utisci će biti sumirani u aprilu na simpozijumu u Vrnjačkoj Banji, koji će okupiti predstvnike svih srpskih gradova i opština uključenih u projekat „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare