U Preševu promovisna knjiga “Dardano-Trojanci, od Noe-Noah-Nuha do Albanaca”

PREŠEVO

U Preševu je održana promocija knjige “Dardano-Trojanci, od Noe-Noah-Nuha do Albanaca”, sa podnazivom “Evropska Civilizacija”, čiji je autor bivši potpredsednik opštine Preševo i jedan od bivših komandanata Oslobodilačke vojske Preševa, Medvedje i Bujanovca (OVPMB) Orhana Redžepi.

Promocija knjige je održana u sali Skupštine opštine Preševo.

U ovoj knjizi se, kako tvrdi autor, ” agumentovano opisuje poreklo Britanaca, Skandinavaca, Germana, Francuza, Belgijanaca… od strane Dardanaca”

Redžepi opisuje i , navodno, iskrivljenu istoriju Slovena, naročito Srba.

Redžepi tvrdi da su Srbi kao kao nacija nastali tek u 1834 godini i da je ćirilično pismo nastalo od Pelzgijskog, odnosno Ilirskog pisma, kako navodi autor 881 godine, to znaci oko 300 godina posle dolaska Slovena na Balkansko poluostrvo.

On tvrdi i da Ćirilo i Metodije nisu upošte postojali i da su “potpuno lažno predstavljeni u istoriji Slovena” te da su “stvoreni iz jedne proste rečenice na tadašnjem ilirskom, za koji tvrdi da je današnji albanski jezik, “Metoda Ilirike e shkrimit” (Ilirska Metoda pisanja, na srpskom)”.

Redžepi svoj zaključak argumentuje tvrdnjom da “ako se Kirili pročita odpozadi onda postaje Ilirik, ili ako se oba dve reci (Kirili Metodi) pokrenu odpozadi na Latinskom (Idotem Ilirik), na srpskom to znači ” Ilirski Dar”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare