U Preševu opet “zapečatili” Dom kulture

PREŠEVO

 

Demokratska partija Albanaca (DPA)  optužila je danas vlasti Srbije i lokalne vlasti u Preševu da su zajedno odlučile da se ponovo zatvori zgrada Doma kulture u tom mestu, u kojoj svoje prostorije ima i ta stranka.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik DPA Ragmi Mustafa , se navodi da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije  juče predveče opet plombirao zgradu Doma kulture u kojoj se nalaze biblioteka, Kancelarija za mlade, Radio televizija Preševo i prostorije DPA.

Stranačke kancelarije DPA su, kažu u ovoj stranci, zatvorene bez ikakvog objašnjenja .

DPA je saopštio da su njihove prostorije zatvorene po prvi put od kad stranka postoji i da iza toga stoji „srpska albanofobija u saradnji sa svojim vazalima, lokalnim vlastima u Preševu“ i dodaje da su prostorije zapečaćene, samo dva dana pred najveći praznik svih Albanaca, Dan albanske zastave..

Ova stranka upozorava da se u narednim danima „mogu desiti i druge provokacije prema Albancima zbog odluke kosovske Vlade o povećanju carine“.

„Kakogod da se Srbija ponaša prema nama, mi se nećemo odreći priznavanje Republke Kosovo i prava o pripajanju Preševske doline iz referenduma  od 1. I 2. Marta 1992. Godine“, navodi se u saopštenju.

 

 

Dom kulture u Preševu je   16. novembra plombiran zbog , kako je tada rečeno, nedostatka sistema protivpožarne zaštite a dan pred otvaranje Festivala fotografije, na kome su učestvovali autori iz Beograda, Prištine, Niša.

Plomba je skinuta u četvrtak da bi juče izmedju 16 i 17 sati ponovo bila postavljena.

Biro MUP-a Srbije ni posle jedanaest dana nije odgovorio na mejl novinara JUGpresaa  sa pitanjem koji su razlozi za „pečaćenje „ Doma kulture u Preševu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare