U Pečenjevcu takmičenje u recitovanju duhovne poezije

LESKOVAC

U Domu kulture “Tihomir Rakić-Veljko” u Pečenjevcu po četvrti put je održano takmičenje u recitovanju duhovne poezije “Jefimija”, kao kvalifikacija za Sabor duhovne poezije koji se održava u Rakovici 21. 09.2018. u organizaciji Kulturnog centar Rakovica.

Takmičenje u Pečenjevcu obuhvatilo je sve osnovne škole na teritoriji grada Leskovca i po broju onih koji su učestvovali ova godina je bila najuspešnija.

Nastupilo je dvadeset dvoje dece uzrasta od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Žiri u sastavu: Maja Jovanović, prvakinja Narodnog pozorišta Leskovac i ujedno predsednica žirija, jerej Miroslav Jovanović, direktor Biblijske škole Leskovac i Miroslav Stanojević, direktor Doma kulture Pečenjevce je dolučivao o najboljima.

U Rakovici će se nadmetati Nađa Andrejić, učenica sedmog razreda OŠ “Svetozar Marković” iz Leskovca koja je kazivala stihove Milojke Banduka Jovović “Krst Vaseljenu obasjava”, Andrija Stoiljković, učenik šestog razreda OŠ “Bora Stanković” iz Vučja koji je kazivao stihove Miljane Bralović “Prag” i Petar Bogdanović, učenik osmog razreda OŠ “Josif Kostić” iz Leskovca koji je kazivao stihove Velibora Veličkovića “Oda Svetom Savi”.

“Jefimija” se završava u prvoj nedelji oktobra kada se organizuje nagradna ekskurzija za sve učesnika koji su nastupili u Domu kulture Pečenjevce.

Tada će učenici posetiti manastire Kalenić i Ljubostinju i Vrnjačku Banju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare