U Pečenjevcu održana 18. krompirijada

LESKOVAC

Domu kulture „Tihomir Rakić Veljko“u Pečenjevcu po tradiciji organizovao je Krompirijadu, a direktor Miroslav Stojanović podseća da je prva Krompirijada održana pre 18 godina.

“Sada obeležavamo punoletstvo ove manifestacije, koja je i ove godine okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača, ali i vrednih domaćica.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović otvarajući manifestaciju rekao je da je bio upravo on taj koji je otvorio prvu Krompirijadu.

„Sećam se početka manifestacije pre 18 godina, nisam bio siguran da će trajati ovoliko dugo, ali gledajući sve vas koji ulažete ljubav i energiju u njenu organizaciju mogu samo da vam kažem veliko hvala. O značaju ove manifestacije govori i tadašnje prisustvo jednog od najvećih srpskih pisaca i pesnika Dobrice Erića, koji je uveličao ovaj prostor. Grad Leskovac uvek staje uz manifestacije koje promovišu naše autentičnosti. Podržavajući festivale posvećene kruški, višnji, jagodi, paprici, krompiru, mi podržavamo naše selo, naše vredne ratare i prerađivače. Svake godine izdvajamo značajna sredstva za podsticaje poljoprivredi.“

U maloj sali Doma kulture održan je i kviz znanja iz oblasti proizvodnje krompira. Prvo mesto osvojio je Miloš Stojković, drugi je Slobodan Stojiljković, a treće mesto pripalo je Mirjani Todorović. Njima su pripale i prigodne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare