U Pčinjskom okrugu zaraženo još 76 osoba, samo u Vranju još 38

VRANJE – SURDULICA – VLADIČIN HAN – PREŠEVO – BUJANOVAC

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je nepovoljna. Prema poslednjem preseku najveći broj novozaraženih virusom korona je sa teritorije grada Vranja.

Trenutno najviše zabrinjava veći broj obolelih sa srednje teškom kliničkom slikom, kažu epidemiolozi, koji ističu da su najbitniji faktori u borbi sa korona virusom poštovanje mera i imunizacija stanovništva.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju na kovid-19, juče je, testirano 348 lica sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je zaraženo 76 osoba. Najviše obolelih je u Vranju 38, zatim Preševu 17, Bujanovcu 12, Vladičinom Hanu sedam  i Surdulici dva.

U Kovid ambulanti ATD, u četvrtak, su obavljena 104 pregleda. Prvih je bilo 70.

Urađena su dva PCR i 83 antigenska testa, od kojih su 33 pozitivna na korona virus.
U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 37 pacijenata pozitivnih na korona virus sa upalom pluća. Na kiseoniku je 29 bolesnika.

Primljeno je sedam pacijenata u kovid bolnicu, tri su puštena na kućno lečenje, a jedan je transportovan za Kruševac.

Na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju u toku jučerašnjeg dana dato je 107 prvih doza vakcine, 44 lica su primila drugu, a 234 građana Srbije treću dozu. Reč je o vakcinama Sinofarm i Fazjer.

Istog dana stanovnici Severne Makedonije, njih 17 dobilo je prvu, a 16 drugu dozu vakcine.

Do sada je u Vranju ukupno imunizovano 83.905 lica, saopštio je Zdravstveni centar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare