U Pčinjskom okrugu se korona ne smiruje

VRANJE – PREŠEVO – BUJANOVAC

Prema poslednjem preseku, u Pčinjskom okrugu su registrovane 74 osobe pozitivne na korona virus.

Sa 25 zaraženih prednjači Bujanovac. Sledi Vranje, koje ima 23 novoinficirana, Preševo 20, Surdulica četiri i Vladičin Han dva nova slučaja zaraze.

Testirano je 350 uzoraka, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

U Bosilegradu nema novozaražnih, kao i Trgovištu, gde već 17 dana nije zabeležen nijedan nov slučaj zaraze.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 48 prvih, od ukupno 72 pregleda.

Kovid bolnica Zdravstvenog centra zbrinula je 28 pacijenata pozitivnih na korona virus. Svi imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 18 osoba. 

U bolnicu je primljeno osam pacijenata, dok su tri transportovana u Kruševac.

„Više od 90 odsto pacijenata u kovid bolnici su nevakcinisani. Naši pacijenti se i dalje vode parolom „neće baš mene“, ne vakcinišu se, leče se sami kod kuće, jer su u početku bolesti tegobe lakše, a onda kada budu primljeni u Bolnicu već su sa značajnom upalom pluća i na kiseoniku, kaže načelnica Grudnog odeljenja dr Jelena Andonov.

Ona napominje da je rizik od infekcije osam puta veći kod nevakcinisanih nego kod vakcinisanih osoba, dok je rizik od hospitalizacije ili smrtnog ishoda 23 puta veći.

Poslednjih nedelja smo svedoci da su se građani sve manje vakcinisali, da su se  mnogi potpuno opustili, bez ikakvog poštovanja epidemioloških mera, zaključuje dr Andonov.

Poslednjih nedelja smo svedoci da su se građani sve manje vakcinisali, a nasuprot tome, potpuno opustili, bez ikakvog poštovanja epidemioloških mera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare