U Pčinjskom okrugu povećava se broj testiranih i zaraženih građana

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE

Na području Pčinjskog okruga juče su evidentirana 33 lica sa koronom od 286 testiranih osoba, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije. Pre toga je bilo 15 pozitivnih.

U odnosu na prethodni presek u Vranju je 19 pozitivnih, što je znatno povećanje kada je registrovano osam slučajeva infekcije. Surdulica je sa pet, Vladičin Han ima četiri, Bosilegrad tri, dok su Bujanovac i Preševo sa po jednom novozaraženom osobom.

Već nekoliko dana u Trgovištu nije zabeležen nijedan nov slučaj infekcije korona virusom.
U Kovid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana pregledano je prvi put 40 pacijenata. Sa kontrolnim obavljen je 61 pregled.
Broj hospitalizovanih u kovid bolnici Zdravstvenog centra je 13 pacijenata, što je na nivou prethodnog dana. Isti je broj i bolesnika koji dišu uz pomoć kiseonika. Juče su primljena dva kovid pacijennat. Isto toliko su i otpuštena.

Što se tiče dece predškolskog i školskog uzrasta na pregledu je bilo njih 36. Zbog simptoma koji ukazuju na kovid infekciju bilo je 31 dete. Svi su testirani. Rezultati su pokazali da je petoro zaraženo, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare