U Pčinjskom okrugu opada broj zaraženih korona virusom

VRANJE-SURDULICA-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-PREŠEVO

Nakon tri meseca rastućeg, došlo je do opadajućeg trenda u oboljevanju od korona virusa. To je rezultat poštovanja mera, ali i povećanog broja vakcinisanih. Smanjuje se broj hositalizovanih i procenat osoba sa srednje teškim kliničkim slikama. U prethodnih desetak dana dominiraju otpusti u odnosu na prijeme. Epidemiološka situacije ide u nekom povoljnijem toku, kažu epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Procenat novozaraženih na dnevnom nivou svakodnevno opada. Prema jučerašnjim podacima je 15,6 posto.

Na kovid-19, u utorak, su testirane 442 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Zabeležen je pad novozaraženih, tako da je infekcija potvrđena kod 69 lica.

U Vranju su registrovana 32 nova slučaja, Surdulici 10, Bujanovcu i Trgovištu po osam, Vladičinog Hanu i Bosilegradu po pet i Preševu jedan slučaj zaraze korona virusom, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U protekla 24 sata u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje bitku sa koronavirusom izgubio je jedan  pacijent, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 87 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 55 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno sedam. Za kovid pacijente slobodno je 71 mesto.

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti ATD u Vranju obavljena su 254 pregleda. Prvi put kod lekara je došlo 100 pacijenata.

U Dečjoj kovid ambulanti pregledano je 30 dece.

Urađeno je 18 antigenskih testova. Sa virusom je registrovano jedno dete uzrasta do 7 godina.

Od početka imunizacije do sada u Vranju je dato ukupno 108.469 doza svih vakcina.  

Ukupan broj vakcinisanih protiv korona virusa, u utorak, je bio 357. Najveći broj građana Srbije juče je primio treću dozu vakcine, njih 234.
Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu Zdravstvenog centra je dato ukupno 1.608 doza vakcina. U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je 19 građana, saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare