U Pčinjskom okrugu manje zaraženih, ali i manje testiranih, najviše pozitivnih u Vranju

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD-PREŠEVO

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju u protekla 24 sata bitku sa korona virusom izgubio je jedan pacijent. Zbrinuto je 120 pacijenata sa koronom i upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 67 bolesnika, dva manje nego kod prethodnog preseka.

Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno osam, od kojih je jedan transportovan za Kruševac.

Juče je u Kovid ambulanti u Vranju obavljeno 105 prvih od ukupno 277 pregleda.

Zaraza korona virusom u Pčinjskom okrugu potvrđena je kod 129 lica od 478 testiranih. U odnosu na prethodni dan manje je zaraženih, ali i manje testiranih.

U Vranju je registrovano 67 građana sa koronom, Surdulici 23, Vladičinom Hanu 14, Bujanovcu 12, Trgovištu devet, Bosilegradu tri i Preševu jedan nov slučaj infekcije.

Lekari Dečje kovid ambulante u Vranju pregledali su 72 dece. Njih 56 došlo je prvi put na pregled zbog simptoma koji podsećaju na infekciju korona virusom. Testiranjem je utvrđeno da je osmoro dece zaraženo, petoro uzrasta do 7 i troje do 19 godina starosti.

Od početka imunizacije u Vranju su date 99.793 doze vakcina. Prvu je primilo 34.080, drugu 32.326 i treću 7.637 građana Srbije.

Što se tiče državljana Severne Makedonije prvu dozu je primilo 13.656, a drugu 11.964 lica.

Vakcinu su primilo i 24 građana Bosne i Hercegovine.

U toku jučerašnjeg  dana vakcinisano je ukupno 216 građana.

Najviše je bilo onih koji su došli po treću dozu, njih 89, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

Iz ove ustanove je stiglo i obaveštenje da je u petak, dopremljeno i 1.800 doza četvorovalentne vakcine protiv sezonskog gripa. Zainteresovani građani mogu je primiti na glavnom vakcinalnom punku u Spotskoj hali gde se daju i vakcine protiv korone virusa.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare