U OŠ “Ivan Goran Kovačić” umesto grejanja propaganda?!

NIŠ-NIŠKA BANJA

Zbog radova na postavljanju novih kotlova u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji učenici su u jednom periodu u prvom polugodištu bili bez grejanja, pa su se roditelji dovijali uljanim radijatorima kako bi povećali energetsku efikasnost da časovi ne bi bili skraćivani. Roditelji su negodovali zbog ovakvog propusta nadležnih koji su doneli odluku da se radovi na zameni kotlova realizuju nakon početka grejne sezone, a ne tokom leta tj. pre samog početka školske godine.

Kada su se roditelji i učenici taman ponadali da su radovi na promeni kotlova završeni sačekalo ih je novo iznenađenje sa početkom drugog polugodišta. Naime kako tokom zimskog raspusta očito nije ništa rađeno po tom pitanju, u ponedeljak 22.01.2024. učenike su ponovo sačekale hladne učionice. Problem je u tome što novi kotlovi koriste pelet, a očekivana toplota ne dolazi do samih radijatora. Dešava se da su učionice u prizemlju toplije, a učionice na spratu znatno hladnije. Bilo je čak i pokušaja “pozajmljivanja peleta iz druge škole” što je kao rezultat imalo bolju energetsku efikasnost, pa, se sada nameće pitanje: ” Ko je i gde zakazao?”

Treba napomenuti da su tokom jučerašnjeg dana roditelje na roditeljskom sastanku sačekali užareni radijatori i tople učionice, pa se roditelji sada pitaju da li je uzrok problema konačno otklonjen ili je to samo bio pokušaj da se “roditelji primire” . Ono što je roditeljima posebno zasmetalo je priča razredne starešine da je škola sada uređena i da se do predstojećih lokalnih izbora može urediti još koji deo na njihov predlog, te da roditelji to imaju u vidu za nadolazeće lokalne izbore. Sada se postavlja pitanje da li je politika i promovisanje vladajuće političke partije postala sastavni deo vođenja roditeljskih sastanaka i od koga su dobijene “takve smernice”, da li od direktora škole ili možda predsednika opštine?!, saoopštila je Stranka slobode i pravde iz Niške banje. (kraj) saopštenje/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare